Nyheter

Inneklimatspecialisten LGG får stororder i Göteborg

Kalmarbaserade LGG är specialister på inneklimat och har tidigare skapat effektiva klimatlösningar för bland annat Friends Arena, Turning Torso och Gothia Tower. Nu har man vunnit två nya prestigefyllda upphandlingar i 400-årsjubilerande Göteborg.

Liseberg Grand Curiosa Hotel

Nordens största nöjespark bygger i egen regi ett nytt toppmodernt hotell med 460 rum. Hotellet kommer att sitta ihop med ett stort vattenland och bli en central punkt i staden. Kraven på låg effekt- förbrukning är stor – något som LGG lyckats bäst med att presentera. Uppdraget omfattar hotellets alla rum och är värt 4,5 miljoner kronor.

Scandic River City

Scandic-kedjan gör en storsatsning och bygger nu spektakulära Scandic River City i centrala Göteborg. Även här har LGG fått uppdraget att ansvara för inneklimatet i hotellets 400 rum. Scandic River City ska stå färdigt 2022 – då staden firar 400 år – och uppdraget är värt 4 miljoner kronor.

– Vi har under en längre tid jobbat hårt och målinriktat med flertalet hotellprojekt. Under de sista 18 månaderna har vi levererat klimatmoduler till över 1500 rum. Och nu adderar vi ytterligare ca 850 rum, det är mycket. Och vi har mer på gång, säger VD Fredrik Sturesson i en kommentar till affären.