Nyheter

Ny FlexiClick-borrmaskin – Starkt tillägg till Bosch Professional 18V System

Mångsidigare, mer kompakt, mer kraftfull . Sladdlös borrmaskin med olika tillbehör för maximal mångsidighet . Mer kraftfull och kompakt för exakt arbete i trånga utrymmen . Optimal kontroll tack vare enkel justering av inställningar via användargränssnitt och app . Batterisystemet AmpShare med flera märken sparar tid, utrymme och pengar.

En kraftfull sladdlös borrmaskin som klarar alla jobb tack vare olika tillbehör – det är Bosch FlexiClick-systemet. Bosch GSR 18V-90 FC Professional skruvar utomordentligt nära kanter, borrar i trånga hörn och till och med hammarborrar i betong och gör det dagliga arbetet enklare för hantverkare som köksmontörer, möbelbyggare, elektriker och rörmokare – tack vare borrchuck-, off-set- och rätvinkeltillbehör samt ett unikt rotationshammartillbehör.

Den nya FlexiClick borrmaskinen är mer kompakt än tidigare och har betydligt mer kraft. Genom sitt användargränssnitt ger den också användarna mer kontroll. Bosch Professional 18V System täcker alla viktiga 18V-tillämpningar och batteriet fungerar genom batterialliansen AmpShare även med andra märken än Bosch. Många märken. Många verktyg. Ett batterisystem. Alla verktyg – från kompakta borrmaskiner till geringssågar med upp till 2 000 W likvärdig effekt med sladd – kan köras på samma 18V-litiumjonbatteri och laddare, vilket sparar tid, utrymme och pengar för hantverkare.

Mer kraftfull och kompakt för exakt arbete i trånga utrymmen

Den borstlösa motorn i Bosch GSR 18V-90 FC Professional är lämplig för krävande tillämpningar och ger betydligt mer prestanda än sin föregångare, tack vare 64 Nm hårt vridmoment och 36 Nm mjukt vridmoment, samt en rotationshastighet på upp till 2 100 varv per minut. Den nya FlexiClick-modellen är också 4 mm kortare, vilket är särskilt användbart för arbete i trånga och svåråtkomliga utrymmen, som till exempel underskåp i köket.

Precisionskoppling och KickBack Control på begäran

Precis som sin föregångare har Bosch GSR 18V-90 FC Professional en precisionskoppling och KickBack Control. Precisionskopplingen har en elektronisk styrenhet som förhindrar att verktyget drar åt skruvar för hårt. Det innebär mindre slitage på materialet och kopplingen, vilket förlänger verktygets och tillbehörens livslängd. KickBack Control ger användarna ett bättre skydd. Om borrmaskinen plötsligt och oförutsägbart roterar runt borraxeln – vilket till exempel kan hända om borrkronan fastnar – stänger den inbyggda sensorn av motorn på bråkdelen av en sekund. Denna funktion förhindrar oväntad kickback och kan minska risken för skador.

Med användargränssnittet kan hantverkare välja att aktivera eller inaktivera precisionskopplingen eller KickBack Control när de till exempel drar åt skruvar eller borrar med en hålsåg. Ännu bättre – verktyget är redo att anslutas. Med en tillvalsmässig tillgänglig Bluetooth-modul kan användarna anpassa olika funktioner via appen för att ytterligare anpassa verktyget till sina specifika behov.

FlexiClick-systemet i en överblick

FlexiClick-systemet, som Bosch också erbjuder inom 12 V-segmentet, gör Bosch GSR 18V-90 FC Professional mycket mångsidig. Alla FlexiClick-tillbehör placeras helt enkelt mot verktyget och vrids medurs tills de låses fast. Detta gör att användaren kan växla upp sig för nya utmaningar på några sekunder utan att behöva byta till ett annat verktyg.

Metallborrchuckfästet GFA 18-M Professional klarar borr med en diameter på upp till 13 mm. Den rätvinkliga fästanordningen GFA 18-W Professional förvandlar omedelbart FlexiClick-borrmejseln till en vinkelborrmejsel, vilket möjliggör exakta borr- och skruvtillämpningar i de trångaste utrymmena. Det off-set-fästet GFA 18-E Professional gör det enklare än någonsin att arbeta nära gränser och kanter. Båda redskapen kan låsas i 16 olika lägen utan att tas bort från verktyget. Rotationshammarfästet GFA 18-H Professional är unikt på marknaden och förvandlar borrmaskinen till en kraftfull SDS-plus-rotationshammare med 1 J slagkraft. Användarna kan använda det för att utan ansträngning borra hål med en diameter på upp till 10 mm i betong.

Bosch GSR 18V-90 FC Professional är tillgänglig nu till det rekommenderade försäljningspriset 2 740 kronor exklusive moms. Många olika tillbehör finns tillgängliga som en del av Boschs tillbehörssortiment.