Nyheter

Granum Stenprodukter bidrar till hållbar framtid

Natursten är ett hållbart alternativ till många byggmaterial. Granum Stenprodukter är det självklara valet för både inne- och utemiljöer, för både privatpersoner och företag.

Granum är mer än bara en leverantör av naturstenar. Vi är föregångare inom byggbranschen när det gäller att integrera hållbarhet i våra processer och produkter. Med en stark betoning på att minska miljöpåverkan och främja återanvändning strävar vi efter att vara en del av lösningen för en mer hållbar framtid.

– Natursten är ett fantastiskt miljövänligt material. Inget material går till spillo, allt kan användas och återanvändas, säger Björn Carlesson, VD för Granum Stenprodukter AB i Sibbhult öster om Hässleholm.

– Att vi dessutom arbetar aktivt med hållbarhet och låga utsläpp i vår process, som när det kommer till energi och drivmedel, gör inte saken sämre. Bearbetning sker med grön el som energikälla och våra hjullastare körs sedan start på HVO100. Att vi dessutom skulle satsa på elfordon så långt det var möjligt var givet redan när vi startade 2016.

Granum Stenprodukter inbjuder kunderna att vara en del av resan mot en mer hållbar framtid. Detta görs i vardagen genom en aktiv LCA-kalkyl för våra produkter, där vi hela tiden söker den bästa produktionsmetoden för att trots låga utsläpp komma ner till netto noll, ett arbete som görs tillsammans med Svenska Stenindustriförbundet.

Tillsammans kan vi och våra kunder skapa vackra och hållbara lösningar för både inomhus- och utomhusmiljöer.

– Vi strävar efter att göra natursten till det första valet i offentliga miljöer oavsett om det är på mark eller fasad. Genom att erbjuda ett brett utbud av produkter och tjänster, från hällar och murar till fasadbeklädnad och trappor, kan vi möta behoven hos både privatpersoner och företag. Vi arbetar också aktivt för att integrera hållbarhet i våra produkter och processer.

– Trots att vår bransch är traditionell är vi inte rädda för att omfamna förändring och innovation. Genom att kombinera traditionellt hantverkskunnande med moden teknik levererar vi högkvalitativa produkter samtidigt som vi minimerar vår miljöpåverkan, säger Björn Carlesson.

Besök oss på Linkedin, Facebook och Instagram för att lära dig mer och ta del av vårt engagemang för hållbarhet i byggindustrin.

För mer inspiration kolla in:

www.granumstenprodukter.se