Nyheter

Mikael Darheden ny försäljnings- och marknadschef på Edsbyverken

Mikael Darheden har rekryterats som ny försäljnings- och marknadschef på AB Edsbyverken. Mikael kommer närmast från Flokk, en europeisk tillverkare av möbler och akustiklösningar, där han sedan 2017 har arbetat som Key Account Manager New Business, och innan dess var Mikael försäljningschef på Offecct.

– Vi ser mycket framemot att arbeta tillsammans med Mikael. Han har lång branscherfarenhet och ett brett kontaktnät som, kombinerat med Edsbyns tradition, djupa kunskap och engagerade medarbetare skapar fantastiska möjligheter, säger Robin Hellgren och Henric Skarp, båda tf vd Edsbyverken, gemensamt.

– Det är fantastiskt roligt att Mikael har valt att ta nästa steg i sitt yrkesliv på Edsbyn. De senaste åren har varit utmanande för oss men nu satsar vi för framtiden. Vi har förstärkt vår organisation på flera plan, implementerat ett nytt affärssystem och lanserat ett ambitiöst produktutvecklingsprogram, och vi är på en spännande förändringsresa på vilken Mikael kommer att ha en mycket viktig roll,  säger Conny Torstensson, koncernchef Edsbyn Senab.

– Edsbyn fascinerar mig. Företaget har en genuin historia, ett brett kunnande och en av Sveriges mest imponerande fabriker. Jag ser oerhörda möjligheter att utveckla affären, både inom det existerande erbjudandet, men även genom att bredda verksamheten, och ser framemot att få bli en del av organisationen och vara med på resan. Jag känner att jag har mycket att bidra med men är också ödmjuk inför utmaningen som ska bli oerhört spännande, säger Mikael Darheden.

Mikael tillträder den 1 september 2023.