Nyheter

”Säkerhet och trygghet är den röda tråden i alla projekt”

Hammerglass är känt för sina extremt hållbara rutor i hårdcoatad polykarbonat till entreprenadmaskiner, fönster och bullerskärmar och företaget har haft en stark utveckling internationellt de senaste åren.

Nicholas Németh är ny VD sedan början av maj:

– Hammerglass är ett spännande företag och jag är här för att leda expansionen vidare och undersöka vilka marknader vi ska satsa på. Samtidigt ska vi befästa vår position i Sverige och Skandinavien som den givna leverantören av vandalsäkra glasningslösningar.

Hur ser du på materialet Hammerglass?

– Styrkan och hållbarheten är otrolig och det är ju materialets egenskaper som har gjort det möjligt att skapa alla de viktiga produkter som Hammerglass står bakom. Vi ska nu fortsätta att göra samhället tryggare för människor i olika miljöer. Säkerheten och tryggheten är den röda tråden i alla våra projekt.

Nicholas Németh kommer närmast från en lång karriär inom Assa Abloy och förutom ett stort internationellt nätverk har han en gedigen erfarenhet från olika typer av företagskulturer. Nu ser han fram emot att lära känna teamen på Hammerglass och sätta sig in i produktionen i skånska Förslöv.

– Jag har redan provat på att montera ihop en RABS-ram till en entreprenadmaskin, det kändes fantastiskt med tanke på att det är en säkerhetsprodukt som räddat liv på mer än en maskinförare.

Bengt Nilsson är tidigare VD och även grundare av Hammerglass. Han säger så här om rekryteringen:

– Det känns verkligen tryggt att lämna över rodret till Nicholas. Med sin bakgrund och internationella erfarenhet har han det som krävs för att fortsätta vår tillväxtresa där vi år för år ökat andelen export i förhållande till vår omsättning. Vi har investerat i lokaler, struktur och bemanning för att ta nästa kliv, exempelvis har vi sedan årsskiftet ett nytt, mer tillverkningsorienterat affärssystem. Så jag önskar Nicholas varmt välkommen och ser fram emot att följa resan från styrelserummet, men också från min nya roll där fokus kommer att ligga på produkt- och marknadsutveckling.

Vid frågor kontakta gärna: Nicholas Németh, VD, [email protected], Tel +46 706 48 15 35