Nyheter

Ny CFO på RO-Gruppen

RO-Gruppen har rekryterat Frida Karlsson till rollen som Chief Financial Officer med ansvar för finans- och ekonomifrågor inom RO-Gruppen koncernen. Hon tillträder rollen som CFO och som ny medlem i koncernledningen den 3 april.

Frida är utbildad civilekonom från Linköpings Universitet och har över 15 års erfarenhet inom revision, redovisning och controlling. Hon har tidigare haft roller som revisor (PwC), ekonomi- och redovisningschef samt tillförordnad CFO. Hon kommer närmast från rollen som Controllerchef på Ramirent.

Rekryteringen är ett led i RO-Gruppens strategi med fokus på lönsam tillväxt, geografisk expansion och en företagskultur som attraherar de bästa i branschen.

RO-Gruppen har haft en fin utveckling de senaste åren med god lönsamhet.

– Vi lämnar ett starkt 2022 bakom oss med en omsättning 1,5 miljard och en rörelsemarginal på 4%, säger Pär Jorstadius koncernchef på RO-Gruppen.

Han fortsätter:

– Vi ser fram emot att få välkomna Frida till RO-Gruppen. Med sin mångåriga erfarenhet inom finans och ekonomi kommer Frida bidra till att vi tar nästa steg i vår utveckling. Hon har också de personliga egenskaper som krävs för rollen, såsom ett starkt driv och goda ledaregenskaper.

– RO-Gruppen är ett bolag som befinner sig i en mycket spännande fas med långsiktiga ambitioner. Jag drivs av att skapa värde och ser fram emot att fortsätta utveckla vår ekonomifunktion och koncern tillsammans med alla fantastiska medarbetare, säger Frida Karlsson.