Nyheter

Batteridrivna STIHL HSA 100 – ny universal häcksax för proffs

STIHL lanserar en ny universal häcksax inom AP-systemet, batterisystemet från STIHL som riktar sig till proffsanvändaren. HSA 100 är välutrustad med en rad nya, innovativa funktioner som gör den utmärkt för proffs inom grönyteskötsel. Maskinens optimala balans och det vridbara handtaget gör häcksaxen ergonomiskt bekväm och enkel att jobba med.

– HSA 100 ger proffsen en kombination av effektiv klippning och tyst, ergonomisk användning. Dessutom är den utrustad med vårt utvecklade antivibrationssystem som sänker vibration- och ljudnivån ytterligare, säger Mats Gustafsson, Product Launch Manager på STIHL Norden.

Nya HSA 100 ersätter tidigare modellerna HSA 66 och 86, och finns tillgänglig hos STIHL återförsäljare. Den batteridrivna häcksaxen kan användas för alla typer av häckar och både klipper och beskär allt från tunna grenar till fleråriga lite grövre grenar. Häcksaxen har dubbelsidigt slipade knivar vilket ger fina snittytor och snabb avverkning. Toppskyddet skyddar spetsen på knivbalken från skador vid arbete nära väggar och mark.

Ergonomisk funktion i alla arbetslägen

Med ett roterbart bakre handtag främjas ergonomin för användaren. Loophandtaget har strömbrytare på insidan av handtaget som gör det enklare för användaren att manövrera maskinen. HSA 100 är utrustad med EC-motor, vilket ger en lägre ljudvolym och längre batteritid. Häcksaxen får därmed längre driftstid och kan användas utan hörselskydd.

HSA 100 ingår i batterisystemet AP där samma batteri kan användas till flera maskiner och användningsområden. STIHL erbjuder också olika laddlösningar med snabbladdare, batterigenerator samt bottTainer, en innovativ lösning för laddning, transport och förvaring av batterier.

Häcksaxen är även möjlig att utrusta med Smart Connector 1, en digital sensor som monteras på maskinen och bland annat registrerar driftstimmar och överför datan till en smarttelefon eller surfplatta. På så vis får användaren möjlighet att övervaka och optimera prestandan och en tydlig bild över maskinflottans service- och underhållsbehov.