Nyheter

Hot från Elektrikerförbundet, drev i sociala medier, företagsledare som är oroad för sin familj

Den senaste tiden har varit tuff för alla på företaget Hometec Security efter blockaden från Svenska Elektrikerförbundet (Elektrikerna), rapporterar siten Arbetsmarknadsnytt.

– Jag är väldigt orolig. Stämningen från fackförbundets sida och från alla andra som ingår i drevet är mycket aggressiv. Det påverkar mig, min familj och mina medarbetare mycket negativt och det går massvis med rykten i branschen om oss just nu, Elektrikernas anklagelser mot oss bygger på en rad lögner. De har lyckats sprida ett rykte om att vi inte har kollektivavtal, men det stämmer inte. De påstår att jag har hotat mina medarbetare, säger Thomas Katby, vd för företaget Hometec Security i Göteborg i en kommentar till Arbetsmarknadsnytt och fortsätter:

– Vi har kollektivavtal med Unionen och alla våra anställda har alla de villkor som krävs. Nu vet jag inte hur vi ska kunna stoppa drevet och tycker att det är ett ovärdigt agerande som inte stämmer överens med min bild av den svenska modellen, säger Thomas Katby.

Ursprunget till konflikten är att fackförbundet Elektrikerna i våras ansåg att Hometec Security AB borde teckna kollektivavtal med dem. De menar att arbetsuppgifterna ska sortera under dem och inte under Unionen.

Men varken Thomas Katby eller Unionen anser att uppgifterna har något med elinstallation att göra.

Läs artikeln på Arbetsmarknadsnytt i sin helhet här:

https://www.arbetsmarknadsnytt.se/allmanna_nyheter/anstallda-utpressade-av-facket-har-hotat-oss_779112.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=2020-09-09&utm_campaign=nbamn