Nyheter

Zaha Hadid Architects går med i Open Source Wood

Metsä Wood meddelaf att London-baserade Zaha Hadid Architects har gått med i Open Source Wood-initiativet – det banbrytande öppna innovationsprojektet med sikte på att underlätta kunskapsspridning och tillväxt inom modulärt träbyggande.

Samarbetet inleds redan under början av 2018 och omfattar ett förslag på design av ett bostadshus i flera våningar med träelement från Open Source Woods webbibliotek som huvudsakligt byggmaterial.

– Vi har bedrivit egna forskningsprojekt kring prefabricering och modulbaserad design och särskilt tittat på virkesanvändningen. Vi tror på en kollektiv, multidisciplinär ansats när det gäller problemlösning och välkomnar samarbetsmöjligheterna inom Open Source Wood-initiativet, säger Henry Louth från Zaha Hadid Architects.

Open Source Wood bygger vidare på Metsä Woods projekt Plan B, som startades 2015 som en ambitiös blåkopia för att utforska möjligheten att använda trä vid byggande i städer. Sedan starten i juni 2017 har Open Source Wood väckt uppmärksamhet hos yrkesverksamma och media runt om i världen.

– Vi är mycket glada över att en världsbekant arkitektbyrå som Zaha Hadid Architects deltar i Open Source Wood. Skickligheten och designkunnandet som de för med sig till projektet saknar motstycke och vi värdesätter deras inspirerade perspektiv på möjligheterna med modulärt träbyggande. Vi ser fram emot att få se resultatet av deras designarbete, säger Mikko Saavalainen, direktör för affärsutveckling på Metsä Wood.

Läs mer om Open Source Wood och hur du kan delta: http://www.opensourcewood.com

Fakta:
Zaha Hadid Architects (ZHA) har omdefinierat 2000-talets arkitektur med ett antal projekt som har väckt uppmärksamhet världen över. ZHA har fått ta emot hedersbetygelser från offentliga och akademiska institutioner och yrkesinstitutioner runt om i världen och är ett av världens mest nyskapande arkitektkontor. De samarbetar med visionära kunder, intressegrupper och industriexperter i förändringsskapande projekt på sex kontinenter.

Foto: Hufton+Crow