Nyheter

GF Uponor blir en ny division – GF Building Flow Solutions

Den nya divisionen GF Building Flow Solutions, består av Uponor VVS som förvärvades förra året och det tidigare byggsegmentet inom GF Piping Systems.

Divisionen kommer att fokusera på att utveckla innovativa lösningar för att bevara, hantera och transportera vatten på ett ansvarsfullt sätt.

Det nya namnet beskriver divisionens fokus på bostäder, kommersiella och offentliga byggnader, medan den befintliga divisionen, GF Piping Systems fortsätter att vara en global ledare inom produktion av säkra och tillförlitliga rörsystem för övriga marknadssegment.

Uponors välkända varumärke förblir oförändrat och kommer istället att implementeras i produktportföljen och stärka den nya divisionens marknadsposition som ett produktvarumärke.

Uponor har en redan etablerad stark position på marknaden med lösningar för energieffektivitet, säker och hygienisk vattendistribution samt tydliga hållbarhetsmål för att minska branschens koldioxidavtryck.

GF Building Flow Solutions förmedlar en enad identitet med GF:s fokus på produkter och lösningar, med kunden i fokus, och stärker därigenom sin position som en ledande aktör på marknaden.

Alla divisioner inom GF är en del av en global familj med cirka 20 000 anställda, vilka genererade ca 4 miljarder CHF i försäljning under 2023.