Nyheter

Dags för en ny elektrisk arbetsplats – Nu erbjuder Citroën sänkta priser med klimatpremien

Under våren uppdaterar och utökar Citroën sitt elektriska transportbilsutbud med fler nya modeller – samtliga tillgängliga med den nya klimatpremien på upp till 50 000 kronor som kan sökas av företag, kommuner och regioner.

Decennier av företagsamhet och komfort

Citroëns transportbilar har i decennier hjälpt företagare över hela världen optimera sin verksamhet. Från flyttfirmor, till hantverkare, elektriker och budfirmor. Transport, plats för verktyg och last är nyckelorden, givetvis med komfort värdigt Citroëns koncept Advanced Comfort – en kvalitetsstämpel på att det är bästa möjliga komfort.

– När vi nu tar Citroën in i nästa generation av transportbilar ekar det historiska arvet tungt. Vi står snart redo med ett helt nytt modellprogram, från den mindre Berlingo, till de större Jumpy och Jumper. Alla tillgängliga både med förbränningsmotor, och såklart som 100 % elektriska för alla som är redo att ställa om, säger Patrik Hansson, Brand Manager LCV, Citroën Sverige.

Vässade priser med klimatpremie

Från och med 13:e februari i år är det möjligt att ansöka om klimatpremie på ett nyköp av en elektrisk transportbil. Det innebär att en modell från Citroën kan få upp till 50 000 kronor utbetalt efter godkänd ansökan.

– Om du som företagare köper eller leasar en elektrisk transportbil innebär det alltså att du får ett lägre pris när premien godkänns. Och när vi ändå pratar pris så är driftskostnader och de totala ägandekostnaderna väldigt förmånliga med en elektrisk transportbil, säger Patrik Hansson och tillägger:

– Låg skatt på endast 360 kr om året, låg servicekostnad, låg energikostnad vid laddning och mindre underhåll än en förbränningsmotor. Det tillsammans med klimatpremien gör det mycket fördelaktigt att just nu gå över till en elektrisk transportbil från Citroen.

Upptäck våra erbjudanden

Så fungerar den nya klimatpremien

Klimatpremien beräknas på prisskillnaden mellan motsvarande modell med förbränningsmotor och kan uppgå till som mest 50 000 kronor. I samband med ett köp kan företag ansöka om klimatpremien och sedan få den utbetald efter Energimyndighetens godkännande som tidigast sker efter sex månader.

Första året ligger premien på upp till 50 000 kronor och sedan sjunker den till 40 000 kronor från och med första januari 2025, 30 000 kronor efter första juli 2025 och från och med första oktober 2025 försvinner den helt.

– Jag tycker detta är en supermöjlighet att ställa om till någon av våra elektriska modeller. Oavsett om ditt behov är en mindre ë-Berlingo, eller våra större modeller ë-Jumpy eller ë-Jumper som faktiskt har en räckvidd på upp till 380 km, riktigt bra för en sådan stor bil, säger Patrik Hansson, Brand Manager LCV, Citroën Sverige och avslutar:

– Jag vill verkligen rekommendera alla företag att investera i den där nya transportbilen under året och se till att du får maximalt stöd. Vi har transportbilar för snabb leverans och ute hos våra återförsäljare finns kunniga säljare redo att hjälpa till. 

Mer information om klimatpremien hittas på:

energimyndigheten.se.

Våra erbjudanden

Business center

Citroen Transportbilar