Nyheter

Eaton lanserar guide för att stärka elsäkerheten i lågspänningsinstallationer

Eaton lanserar en ny guide som hjälper alla inom elbranschen – från konsulter och konstruktörer till installatörer och panelbyggare – att möta de senaste säkerhetskraven inom lågspänningsinstallationer. Guiden ger konkreta verktyg för att minska riskerna för elstötar, bränder och andra elrelaterade faror i moderna byggnader.

Eatons ”Fundamentals of electrical safety: Ensuring safety in low-voltage installations” belyser vikten av medvetenhet om säkerhetsrisker i lågspänningsinstallationer som bland annat ljusbågsfel, bränder och elstötar. Guiden behandlar även grundläggande elsäkerhet i byggnader, förståelse för systemlösningar, relevanta standarder för elektriska installationer, planering och stödverktyg.

– När förnybar energi blir en allt större del av vår byggnadsinfrastruktur är det viktigt att vi tar höjd för både nya möjligheter och de säkerhetsutmaningar som följer. Vår nya guide erbjuder konkreta verktyg och kunskap för att säkerställa att denna utveckling sker på ett säkert sätt, säger Jesper Jelivi, försäljningschef för kommersiella och industriella byggnader på Eaton. 

Viktiga teman som berörs i guiden:

Elsäkerhet i byggnader: Vikten av elsäkerhet, grunderna i regelverk samt aktuella ämnen som påverkar elsäkerhetsstrategin.

Installationer med ny teknik: Hantering av säkerhetsrisker kopplade till elbilsladdare, solpaneler och energilagring.

Förståelse för systemlösningar: Regelverk för produkter och installationer samt tolv steg för att säkerställa att lågspänningsinstallationer möter internationella standarder.

Skydd av människor, byggnader och data: En översikt över det stora utbudet av tillgängliga skyddsanordningar och tillhörande standarder.

Anpassningar för olika byggnadstyper: Specifika lösningar för exempelvis kontorsbyggnader, sjukhus och byggnader med solcellsinstallationer och elbilsladdare.

Ytterligare resurser och kunskap: Praktisk checklista för att identifiera eventuella kunskapsluckor kring elsäkerhet i byggnader.

Guiden finns tillgänglig för nedladdning här och riktar sig till alla som arbetar med säkerhet och hållbarhet inom elinstallationer.