Nyheter

Linn Svansbo, S-Debattör och opinionsbildare: ”Bygg fler hyresrätter – så att unga kan få ligga”

”Som om inte otryggheten, ovissheten och osäkerheten på bostadsmarknaden redan var oroväckande nog – nu hindrar det uteblivna bostadsbyggandet folk från att ligga. Inför en statlig bostadspolitik nu och bygg bostäder som folk har råd att bo i.”

Det skriver Linn Svansbo, S-debattör och opinionsbildare i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Sveriges städer kryllar av unga vuxna som vant sig vid att bo otryggt. Att packa väskorna var sjätte eller tolfte månad för att jaga fatt ytterligare ett andra- eller tredjehandskontrakt till överpris hör liksom livet till för oförsvarbart många människor. Nästan tvåhundratusen unga bor ofrivilligt hemma, enligt Hyresgästföreningens siffror. Samtidigt är bristen på bostäder förödande för den som vill skilja sig, byta jobb eller flytta ihop med sin nya kärlek. Som om inte otryggheten, ovissheten och osäkerheten på bostadsmarknaden var oroväckande nog – nu hindrar det uteblivna bostadsbyggandet också folk från att ligga! Förra veckan rapporterade P3 Nyheter att det ofrivilliga hemmaboendet påverkar ungas dejtande.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/bygg-fler-hyresratter-sa-att-unga-kan-fa-ligga-.eced36f9-6402-433b-a07f-8e6d8ef4151d