Nyheter

Peab bygger teknikhus i Hagfors

Peab har fått i uppdrag att bygga nytt teknikhus i Hagfors. Beställare är Hagfors kommun och kontraktssumman uppgår till 199 miljoner svenska kronor.

Genom det nya teknikhuset skapas en mötesplats som bidrar till ökad innovationskraft där akademi, näringsliv och offentlig sektor kan samverka. Teknikhuset ska byggas i två plan och blir en del av det nuvarande skolområdet Älvstranden bildningscentrum på Gärdet i Hagfors. I projektet ska bland annat flera yrkesprogram samlas under ett tak.

Det kommer även att byggas slöjd- och tekniklokaler för grundskolan, 3D-labb, allmänna teorisalar, café och e-sporthall med mera.

– Det känns väldigt bra att vi på Peab har fått uppdraget att bygga det nya teknikhuset i Hagfors. Vi ser fram emot att köra igång projektet, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

– Ett mål är att Hagfors ska bli ett nav för teknisk utbildning för hela vår region. Vi ser ett stort behov av kompetens inom dessa områden i framtiden. Det nya teknikhuset kommer att ge bra förutsättningar för att våra yngre elever tidigt ska finna ett teknikintresse och välja den vägen för sina studier, säger Jenny Dahlin, barn- och bildningschef på Hagfors kommun.

Uppdraget är en totalentreprenad och projektet startar under hösten 2024. Teknikhuset är planerat att stå klart under 2027.

Projektet orderanmäldes i det andra kvartalet 2024.