Nyheter

Förvärvet av Grundels Klimatruta stärker Cortecos erbjudande inom energibesparande renoveringar

Förvärvet av CG Grundels Fönstersystem förstärker Cortecos erbjudande inom energibesparande och bullerisolerande fönsteruppgraderingar för offentliga kunder, privata fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och byggföretagen.

Grundels grundades redan 1982 i Karlstad där bolaget fortsatt har sitt säte. Från början var Grundels ett litet hantverksföretag som utförde traditionella måleriarbeten och fönsterrenoveringar men redan 1992 utvecklades specialiseringen mot fönster och Grundels Klimatruta.

Bolaget har idag en unik teknik som bygger på att uppgradera befintliga 2-glasfönster till energieffektiva och bullerisolerande 3-glasfönster vilket gör att företagets kunder kan spara väsentliga driftskostnader till en lägre investering jämfört med traditionellt fönsterbyte. Grundels klimatrutor tillverkas i egen regi i bolagets fabrik i Nyköping.

Conny Grundel och Daniel Bengtsson, vd respektive försäljningschef, kommer att fortsätta att driva och leda verksamheten i Grundels.

– Vi ser fram emot att fortsätta driva Grundels som en specialist inom Corteco och att tillsammans med övriga bolag i gruppen kunna fortsätta att erbjuda befintliga och framtida kunder våra Klimatrutor. Vi på Grundels delar Cortecos kärnvärden och ser fram emot att fortsätta bidra till ett mer hållbart fastighetsbestånd i hela Norden, kommenterar Conny Grundel.

– Vi fortsätter enligt vår förvärvsstrategi att söka de främsta företagen i branschen med starkt ledarskap, sund syn på etik och moral samt en stark vilja att utvecklas. Cortecos ambition är att alltjämt vara den bästa ”familjen” för entreprenörsledda bolag inom renovering och underhåll av fastigheters yttre skal. Grundels är ett riktigt bra komplement till Cortecos befintliga erbjudande med precis den kompetens, erfarenhet, kultur och passform som vi letar efter, säger Fredrik Furgårdh, vd Corteco.