Nyheter

Skanska Sverige utser Anna Linder till ny vice vd för Väg och anläggning

Anna Linder tar över som ny chef, och vice vd, för Väg och anläggning i Skanska Sverige och blir medlem av ledningsgruppen. Hon kommer närmast från en roll som regionchef inom Stora projekt och tillträder sin nya roll 1 juli.

Anna Linder har en lång karriär i Skanska och verksamhetsgrenen Väg och anläggning bakom sig. Hon började redan 1999 och har genom åren innehaft roller såsom projektchef, distriktschef och regionchef.

– Jag välkomnar Anna som vice vd till ledningsteamet. Anna kommer att bidra mycket med bland annat sin goda ledarförmåga och gedigna kompetens och erfarenhet inom väg och anläggningsbranschen och stora projekt. Jag ser fram emot vårt fortsatta samarbete, säger Magnus Persson, vd Skanska Sverige.

Anna Linder efterträder Lars Lindberg som efter många år i ledningsgruppen går vidare till en ny roll som vice vd för megaprojekt, en satsning för att möta efterfrågan på kommande större anläggningsprojekt.