Nyheter

Peab rekryterar ny biträdande affärsområdeschef

Peab förstärker ledningsgruppen inom byggverksamheten och rekryterar Charlotte Thelm som ytterligare biträdande affärsområdeschef. Hon kommer närmast från NCC och rollen som chef för affärsutveckling och hållbarhet.

Charlotte Thelm blir därmed en av två biträdande affärsområdeschefer inom byggverksamheten i Sverige.

– Jag är mycket glad över att Charlotte Thelm blir en del av Peab. Hon har lång och bred erfarenhet både från byggbranschen och av att leda stora organisationer vilket passar väl in i utvecklingen av vår verksamhet. Genom rekryteringen av Charlotte säkrar vi också successionen inom affärsområdets ledning, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab.

Som biträdande affärsområdeschef kommer Charlotte Thelm att rapportera till affärsområdeschef Stefan Danielsson och arbeta nära befintlig biträdande affärsområdeschef Peter Hårte. Hon kommer att ansvara för utvalda byggregioner samt Byggserviceverksamheten och blir därmed även vd för Peab Byggservice AB.

– Det känns väldigt roligt och spännande att ta sig an den här rollen. Det som framförallt attraherade mig är att Peab trots sin storlek är så lokala och finns verksamma i hela Norden. Att Peab dessutom kan erbjuda hela värdekedjan inom ett byggprojekt ser jag en stor fördel i mitt kommande arbete, säger Charlotte Thelm.

Charlotte Thelm har lång erfarenhet från större bolag inom byggbranschen som NCC och Skanska. Hon har tidigare bland annat varit divisionschef, avdelningschef för bostadsverksamhet och nu närmast chef för affärsutveckling och hållbarhet på NCC Building.

Charlotte Thelm tillträder tjänsten som biträdande affärsområdeschef den 5 oktober 2024.

Bild: Peab