Nyheter

ECA-El blir en del av Currentum

Den marknadsledande installationsgruppen Currentum växer genom förvärvet av ECA-El AB. Närkebolaget utför kompletta elinstallationer inom allt från belysning och styrsystem till fastighetsautomation och säkerhetslösningar.

Tillskottet stärker Currentums position i regionen ytterligare och genom samverkan ska båda parter växa tillsammans.

Currentum utökar sin verksamhet genom förvärvet av ECA-El AB. ECA-El, som har sitt säte i Örebro, grundades år 2014 och har drygt 25 medarbetare samt en omsättning på cirka 40 miljoner kronor.

– Vi är glada att bli en del av Currentum och ser fram emot den gemensamma resa vi har framför oss. I Currentum blir vi en del av en större organisation att söka kunskap inom och hoppas på god samverkan mellan discipliner och systerbolag, säger Michael Ekberg, vd för ECA-El AB.

Installationsgruppen Currentum har varit verksamma sedan 2020 och består idag av över 50 ledande installationsbolag i Sverige, Norge och Finland. Sammanlagt har Currentum över 2 000 medarbetare och omsätter cirka 6 miljarder kronor. I ECA-El tillkommer ett bolag med stark lokalförankring som fortsätter att verka självständigt – men som stärker sin konkurrenskraft genom samverkan i Currentum.

– Vi är väldigt glada att välkomna ECA-El in i Currentumgruppen. Med ECA-el ökar vår konkurrenskraft ytterligare i regionen och vi ser fram emot att växa tillsammans, säger Roger Syversson, regionansvarig Currentum Nordväst och forsätter:

– I våra nya kollegor välkomnar vi omfattande erfarenhet och ett stort driv, egenskaper som värderas högt och passar väl in i Currentum.