Nyheter

Svenskt fastighetsföretag med på Fast Companys lista över ett av världens mest innovativa företag

– Den här fina utmärkelsen delas av alla våra medarbetare som genom sitt målmedvetna arbete möjliggör för oss att ta en ledande roll i den hållbara omställningen. Det är lätt att ha en stor vision, en annan sak att ta banbrytande initiativ från idéstadiet till beslut och genomförande. Vi är redan igång med Stockholm Wood City – där vi har chansen att visa hur man kombinerar utveckling av attraktiv 15-minutersstad med ett byggande som tar hänsyn till planetens begränsade resurser, säger Atrium Ljungbergs vd Annica Ånä

Atrium Ljungberg har utsetts till ett av världens mest innovativa bolag av det amerikanska magasinet Fast Company.

Den årliga listan World’s Most Innovative Companies, den mest prestigefyllda rankingen av innovativa bolag globalt, placerar det svenska fastighetsbolaget på plats 8 i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).

Nvidia, Novo Nordisk och Microsoft tar de tre topplaceringarna globalt. Atrium Ljungberg är det enda svenska bolaget som är med i årets ranking utanför branschspecifika underkategorier. AL är även det enda fastighetsbolaget i världen som är med utanför fastighetsbranschens egen underkategori.

Utmärkelsen grundar sig till stor del i projektet Stockholm Wood City, världens största stadsutvecklingsprojekt i trästomme, som utvecklas av Atrium Ljungberg i Sickla, Nacka kommun.

Projektet har fått stor internationell uppmärksamhet, bland annat av World Economic Forum, CNN, The Economist, Der Spiegel och Bloomberg. Trästaden är placerad cirka en kvart från Stockholms centralstation, längs den planerade förlängningen av den blå tunnelbanelinjen. Byggstarten planerades initialt till 2025 men kommer nu att ske redan under 2024.

Foto: Atrium Ljungberg / Henning Larsen