Nyheter

Debatt: ”Hyresgästerna får ta smällen för vänsterstyrets miljardaffär”

”Det gick inte ens ett år med Socialdemokratiskt vänsterstyre innan Göteborg blev den gamla andans stad, med affärer som inte tål dagsljus. Det började med försöket att köpa tillbaka Odinsskolan till ett överpris för att gynna den egna rörelsen i ABF. Nu uppdagas den ljusskygga markaffären i miljardklassen med Karlastaden.”

Det skriver Axel Darvik (L), kommunalråd i Göteborg i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Göteborgs ledande vänsterpolitiker har satt hyresgästernas pengar på spel i en stor spekulationsaffär och givit fördelaktiga lån till fastighetsmagnaterna. Vägen fram till affären innehåller politiskt trixande med lagar och regler som underminerar förtroendet för politiken. Den innebär stora risker med allvarliga ekonomiska förluster som hyresgäster och göteborgare kommer behöva betala.”

”Den kommunala allmännyttan har gått in med över en miljard kronor för att köpa bolag som äger mark i Karlstaden. Det beslutet borde enligt de ägardirektiv som gäller för allmännyttan ha fattats i kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius (S) och vice ordförande Daniel Bernmar (V) hade full insyn i affären och undvek att informera kommunstyrelsen, kommunens stadsdirektör eller styrelsen i moderbolaget Stadshus AB.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/i-dag-gar-for-mycket-av-pengarna-till-administration.832adb95-4135-480a-9eae-40b20aa46e46

Foto: Pasi Mämmelä