Nyheter

Sveriges största glasmästeri växer

Sveriges största glasmästeri växer ytterligare när bolaget förvärvar Erikssons Glas i Norrköping AB som är verksamma i Norrköping med omnejd. Glasmästeriet blir en del av Ryds Glas den 1 september 2023 och förvärvet innebär att bolaget stärker sin position i Östergötland.

De senaste åren har Ryds Glas konsoliderat glasmästeri branschen och man har vuxit rejält. Numer består bolaget av cirka 650 medarbetare och 65 glasmästerier, från Ystad i söder till Luleå i norr – vilket gör Ryds Glas till Sveriges största glasmästeri. I september växer bolaget ytterligare genom förvärvet av Erikssons Glas i Norrköping AB och den redan befintliga positionen i Norrköping med omnejd förstärks när medarbetare och kunder slås samman med Ryds Glas Östergötland.

– Trots turbulensen i vår omvärld är våra ambitioner och mål desamma – vi ska fördubbla vår omsättning till 2025. Nu när vi är inne på andra halvlek av 2023 kan jag konstatera att vi är en god bit på väg. Under 2022 har vi vuxit med över 200 miljoner kronor, både organiskt och med hjälp av förvärv. Erikssons Glas i Norrköping AB i familjen blir vi ännu starkare när vi nu utökar vårt redan befintliga glasmästeri i Norrköping. Jag känner mig väldigt glad att kunna välkomna Erikssons Glas och alla dess medarbetare till Ryds Glas, säger Roger Persson, VD på Ryds Glas.

Marcus Nyström, nuvarande ägare av Eriksson Glas, har drivit glasmästeriet i många år och ser bara fördelar med att bli en del av Ryds Glas.

– Det känns roligt att lämna över vårt bolag till Ryds Glas som har så gott rykte i branschen. Det som känns extra fint är att vi nu kan ta nästa steg och utvecklas tillsammans med många fler som har samma drivkraft och mål. Styrkan blir nu också att vi tillsammans får en större kapacitet och kan serva fler kunder med ännu bättre glaslösningar. Och helt plötsligt sitter vi på ännu mer kunskap. Jag ser med glädje fram emot vår gemensamma resa framåt, säger Marcus Nyström, nuvarande ägare till Erikssons Glas.

Glasmästeriet i Norrköping erbjuder samma typ av tjänster som bolagets övriga glasmästerier; service och reparationer, glasräcken, dörrar och fönster, inglasningar av balkong och uterum, inredningsglas samt entré och fasadpartier – självklart skräddarsytt efter kundens behov och önskemål.