Nyheter

Schneider Electric lanserar uppkopplad helhetslösning för elbilsladdare i hemmet

Nya EVlink Home Smart från Schneider Electric gör ägandet av elbilsladdare enklare och smidigare med en smart uppkoppling och möjlighet att styra laddningen direkt via Wiser by SE-appen. Uppkopplingen gör att användaren kan spara tid, pengar och energi när man laddar sin bil i hemmet.

De nylanserade elbilsladdaren från Schneider Electric gör det möjligt att skapa en uppkopplad och smart helhetslösning för hemmet. EVlink Home Smart har Wi-Fi-uppkoppling och kan integreras i smarta hem-systemet Wiser och dess redan breda sortiment. Via funktionen i Wiser by SE-appen kan användaren enkelt starta, pausa, schemalägga och övervaka sin elbilsladdning även på distans. Lösningen kommer även med en Peak Controller för dynamisk lastbalansering i hemmet för att övervaka den totala strömförbrukningen i huset och så att laddningen kan optimeras jämfört övriga belastningar.

Minst 85% av alla elbilar laddas regelbundet vid hemmet, enligt en undersökning från Delta-EE EV. Något som kan skapa bekymmer för många hushåll. Vid användning av flera energikrävande produkter samtidigt belastas nämligen hushållens elförbrukning extra hårt och ger onödigt kostsamma energitoppar. Med EVlink Home Smart får användaren mer kontroll över den dagliga elbilsladdningen och möjlighet att ladda under nattid då övrig förbrukning generellt inte är lika hög.

– Att vi nu lanserar vår nya elbilsladdare som går att koppla upp till Wiser-systemet genom appen Wiser by SE tar vi ytterligare ett steg framåt inom energihantering och automation för bostadsägare och hem. Med EVlink Home Smart breddar vi Schneider Electric’s utbud av elbilsladdning för bostäder samtidigt som ytterligare en produkt läggs till i det uppkopplade sortimentet, säger Daniel Asplund, affärsutvecklare inom eMobility på Schneider Electric.

Laddaren finns för 1- eller 3-fasinstallation och ger en laddeffekt upp till 11 kW för en snabb och säker laddning. Med EVlink Peak Controller får laddaren dynamisk lastbalansering utan extra kabeldragning. Laddaren kan installeras på vägg eller piedestal och finns med typ 2-uttag eller fast laddkabel. Den har precis som samtliga elbilsladdare från Schneider Electric testats och godkänts av tredje part.

EVlink Home Smart installeras av behörig elektriker och om man vill lägga till laddaren i Wiser-systemet för att kunna styra via appen krävs enbart internetuppkoppling. Vill man ansluta fler produkter ur Wiser-sortimentet krävs en Wiser gateway som är navet i Wiser-systemet och gör att man kan styra och ha koll på funktioner när man inte är hemma. Vill man gå steget längre för ännu bättre översyn av elförbrukningen och laddningen i hemmet rekommenderar vi att låta en elektriker installera en energisensor vid huvudbrytaren i elcentralen. Då kan Wisers Energicenter aktiveras och ge mer insyn över hemmets elförbrukning som elbilsladdningen är en del av.