Nyheter

JM introducerar ny boköpsmodell

Många vill äga sin egen bostad, men långt ifrån alla har möjlighet att göra det. JM introducerar därför sin nya boköpsmodell JM Deläga som gör det möjligt för fler att köpa en nyproducerad bostad. JM Deläga innebär att köparen till en början finansierar minst 50 procent av bostaden och samäger resterande del med JM.

Den nya boköpsmodellen kommer inledningsvis att erbjudas i ett antal utvalda bostadskvarter samt till kunder som vid köptillfället inte har möjlighet att finansiera hela bostadsköpet, men som bedöms kunna göra det längre fram. Exempelvis unga vuxna som fått första jobbet efter studier och vill flytta hemifrån eller ett par där en person arbetar och den andra studerar. Ett bra samarbete med banker är viktigt för att säkerställa lånelöfte och bedömning om framtida möjlighet att utöka ägandet. JM har dialog med flertalet banker.

– Vi vet att många vill äga sin bostad men saknar möjligheten att betala kontantinsats eller ta lån som motsvarar fullt ägande av en bostad. När vi möjliggör ägandeskap till hälften av en nyproducerad bostad skapar vi förutsättningar för fler att ta klivet in till det ägda boendet och väcker förhoppningsvis framtidshopp, säger Johan Wiksell, konceptansvarig JM Deläga.

Med JM Deläga köper kunden successivt flera andelar för att till slut äga bostaden helt själv, men har även frihet att när som helst sälja bostaden.

Mer information om JM Deläga:

https://www.jm.se/nyproduktion/delaga/