Nyheter

Trots en avstannande byggbransch: Fortsatt stor orderingång på områdesskydd på grund av det allmänna säkerhetsläget i världen

Det osäkra läget i omvärlden och samhällsutvecklingen i stort har gjort att allt fler verksamheter nu ser över sitt skydd i form av exempelvis grindar och stängsel.

Det märks inte minst hos Heras, en av Sveriges största aktörer inom områdesskydd, som under 2022 gjorde sitt bästa år på länge och som under årets fem första månader lämnat fler offerter än i fjol. Och detta trots en avstannande byggbransch, som normalt är en stor kundgrupp.

– De senaste månaderna har vi haft en imponerande ökning av vår orderingång och vi räknar med att det kommer att fortsätta under andra halvan av 2023. Målet är att vi i hela landet ska gå från fjolårets omsättning på 220 till 245 miljoner kronor, säger Mohammad Mozaffari, regionchef på Heras region syd.

En bakomliggande faktor är att allt fler företag och verksamheter känner behov av att skydda sina områden.

–Samtidigt ser vi en tydlig trend i att många verksamheter satsar på att stärka och uppgradera sitt befintliga skydd.

– Dessutom har nya riktlinjer från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som kräver skydd av samhällskänslig infrastruktur, bidragit till den ökade efterfrågan, säger Mohammad.

Heras AB som tillverkar, monterar och underhåller bland annat grindar, stängsel och staket med tillhörande motoriserad teknik för industri, företag och offentlig verksamhet, har nu lyckats vända några negativa år. Detta efter förändringar inom organisationen, där omtag på produktion ökat fokus på kundens behov. Företaget har även utvecklat sin roll som rådgivare till beställare i föreskrivande led. I förlängningen har detta förtroende också resulterat i allt fler uppdrag när det gäller service och support.