Nyheter

iBinder Group ansluter sig till BIM Alliance

iBinder Group har idag anslutit sig till BIM Alliance. Med iBinders teknik inom digital informationshantering och alliansens expertis syftar samarbetet till att utveckla bygg- och fastighetsbranschen.

BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM – digital strukturerad informationshantering. Målet är att främja ett digitalt obrutet informationsflöde genom alla processer inom samhällsbyggnadssektorn. Detta ska ske genom att verka för implementering, forskning och utveckling av digitala processer för information och öppna standarder hos sektorns alla aktörer, samt för kompetens inom området. Genom att ansluta sig till alliansen stärker iBinder Group sitt åtagande att stödja digital transformation och främja samarbete inom byggsektorn.

– Det känns mycket bra att ansluta oss till BIM Alliance. Som en ledande leverantör av digitala lösningar för byggprojektshantering är vi engagerade i att driva innovation och effektivitet inom branschen. Detta samarbete ger oss en utmärkt möjlighet att utnyttja vår expertis och arbeta tillsammans med branschexperter för att främja antagandet av BIM-praxis globalt, säger Elin Nordmark, Head of Product Development på iBinder Group.

– Vi är glada att iBinder blir medlemmar i BIM Alliance. Vi är ett bra nätverk att vara med i. Genom att fler och fler i sektorn blir medlemmar ökar vår förmåga att driva på sektorns digitalisering, säger Susanne Nellemann Ek, VD, BIM Alliance.

Läs mer om BIM Alliance: 

https://www.bimalliance.se/

Foto: Gerd Altmann