Nyheter

Detta behöver du veta innan du bygger en pool!

Byggandet av en pool är ett stort projekt som kräver mycket planering och förberedelse. Innan du börjar bygga din pool måste du först och främst ta reda på vilka lagar och regler som gäller i ditt område. Du måste också bestämma vilken typ av pool du vill ha, hur stor den ska vara, vad den ska användas till och var den ska placeras. När det gäller material så finns det olika typer att välja mellan, såsom betong, fiberglas eller vinylpooler. Det är också viktigt att titta på de olika filter-alternativen som finns för att hjälpa dig att säkerställa kemisk balans i din pool.

Om du inte har erfarenhet inom byggbranschen kan du enkelt bygga din egen pool med hjälp av poolbyggare hos Folkpool.

Välj en lämplig storlek på din pool

När du väljer storlek på din pool är det viktigt att tänka på hur mycket utrymme du har tillgängligt. Om du har en liten trädgård, kan det vara bäst att välja en mindre pool som inte tar upp för mycket plats. Om du har mer utrymme, kan du välja en större pool som ger dig möjlighet att ha fler personer i den samtidigt. Det är också bra att ta hänsyn till vilken typ av aktiviteter som ska ske i poolen. Om du planerar att använda den för simning eller andra sportaktiviteter, kommer du behöva en större pool än om det bara är för lek och nöje. Det finns olika typer av pooler med olika storlekar, så se till att välja den som passar dina behov bäst.

Olika typer av pumpar

Det finns många olika typer av pumpar som används för att hålla poolen ren och fräsch. En vanlig typ är en skimmerpump, som suger upp smuts och föroreningar från ytan av poolen. En annan typ är en vakuumpump, som används för att suga upp smuts och föroreningar från botten av poolen. En av de bästa typerna av pump är en sandfilterpump eftersom den kan filtrera ut partiklar som är mindre än 20 mikron, vilket gör den mycket effektiv när det gäller att ta bort smuts och föroreningar från poolvattnet. Den har också låg energianvändning, vilket gör den till ett miljövänligare alternativ. Sandfilterpumparna kommer i olika storlekar och modeller, så det finns alltid en som passar dina behov. Tänk på att du kan behöva rengöra och ta bort lagringar från poolen trots att du har en pump installerad i poolen.