Nyheter

20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2023

Idag presenterade Deloitte de bolag som tilldelas utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2023, en kvalitetsutmärkelse för svenska privata företag.

– Vi är stolta över att dela ut utmärkelsen till dessa 20 bolag som alla visar på starkt ledarskap och välfungerade processer som bidrar till en positiv kultur och lönsam tillväxt. Det är så roligt att få fira deras framgångar och teamen som gör allt möjligt, säger Therese Kjellberg, partner på Deloitte och ansvarig för Best Managed Companies i Sverige.

Sweden’s Best Managed Companies, som i år delas ut för femte året, är en kvalitetsutmärkelse som tilldelas svenska privata företag utifrån kriterier som bedömer strategiskt fokus, operationell struktur, företagskultur och ekonomisk utveckling.

– I år välkomnar vi fem bolag som gold members efter att ha mottagit utmärkelsen fyra år i rad. Dessutom firar vi Pågen, Roxtec och Sigma Technology som tilldelas utmärkelsen för femte året. Det är inspirerande att så många av bolagen fortsätter att satsa och mäta sig mot de målsättningar som finns, säger Therese Kjellberg.

Best Managed Companies 2023 presenteras nedan i bokstavsordning:

Academic Work (Stockholm)
Ballingslöv International* (Malmö)
Benify (Stockholm)
Consafe* (Lund)
ESBE* (Reftele)
JVAB* (Stockholm)
Kyl- och Frysexpressen Nord (Umeå)
M3 Bygg (Stockholm)
Mercuri Urval (Stockholm)
Pulsen Group (Borås)
Pågen** (Malmö)
Ragn-Sells (Sollentuna)
Roxtec** (Karlskrona)
Sigma Industry East North (Stockholm)
Sigma Technology** (Göteborg)
Steelwist* (Stockholm)
Vaimo (Stockholm)
Wibax (Piteå)
Wist Last & Buss (Östersund)
WorkShop* (Stockholm)

*Tilldelas utmärkelsen för fjärde året i rad och blir gold members

**Tilldelas utmärkelsen för femte året i rad och blir gold members x2

Best Managed Companies grundades av Deloitte i Kanada 1993 och har sedan dess etablerats i över 20 länder runt om i världen. Sweden’s Best Managed Companies lanserades 2018 och 2019 delades utmärkelsen ut för första gången. Syftet är att lyfta fram välskötta svenska privata bolag som utgör en viktig del av svenskt näringsliv.

Att delta i programmet är kostnadsfritt för företagen och alla som uppfyller kraven på omsättning, storlek och ägande kan ansöka. En oberoende jury har bland de sökande bolagen slutligen valt ut de företag som uppfyller alla kvalitetskrav för att få utmärkelsen. Årets jury består av Jenny Rosberg, vd för ROPA Management, entreprenör och styrelseproffs, Kim Persson, serieentreprenör, grundare och vd för Sjö&Hav Outdoor Care samt Kristina Willgård, styrelseproffs.

Årets företag tilldelades utmärkelsen den 8 juni i samband med en prisceremoni på Sergel Hub i Stockholm.

Läs mer om Sweden’s Best Managed Companies.