Nyheter

Ny styrelseordförande för Tyresö Bostäder

Christina Melzén har valts till ny styrelseordförande för Tyresö Bostäder AB. Det beslutades på företagets bolagsstämma den 26 maj där även ny styrelse utsågs. Christina Melzén tar över ordförandeklubban efter avgående ordförande Marie Åkesdotter.

– Jag är mycket glad för förtroendet och ser fram emot att få leda Tyresö Bostäders styrelse. För mig är det viktigt att Tyresö har ett kommunalt fastighetsbolag med ett varierat utbud av lägenheter i alla kommundelar. Det är många tyresöbor som är hyresgäster hos Tyresö Bostäder och det är viktigt att känna trivsel och trygghet i sitt bostadsområde, säger Christina Melzén.

I sin nya roll blir Christina Melzén en viktig företrädare för allmännyttan och utvecklingen av Tyresö Bostäders fastighetsbestånd, för hållbar utveckling, ett aktivt samhällsansvar samt att driva verksamheten vidare enligt affärsmässiga principer. Christina Melzén sitter i kommunstyrelsen sedan flera år för Liberalerna och arbetar som Senior Advisor, Group Payments, på Swedbank.

Marie Åkesdotter har varit ordförande för Tyresö Bostäder de senaste fyra åren och fortsätter framöver i bolagets styrelse som styrelseledamot.

– Dessa fyra år som ordförande i Tyresö Bostäder har varit både händelserika och lärorika. Vi har utvecklat bolaget och har en helt ny ledning på plats. Vi har byggt bostäder med investeringsstöd och med hållbarhet i fokus. Vi har köpt en bostadsfastighet. Vi har även jobbat mycket med social hållbarhet i projekt som Tryggare Granängsringen och Trappsteget, där kvinnor boende hos Tybo får möjlighet att jobba och lära sig svenska språket och hur man kommer in i det svenska samhället, säger Marie Åkesdotter.