Nyheter

Efter lagt varsel – 48 anställda lämnar Uponor

Uponor la ett varsel om 50 anställda den 7 maj 2023. Förhandlingarna mellan arbetsgivaren och facken är nu avslutade och totalt kommer 48 personer att lämna företaget, vilket motsvarar cirka 13 procent av bolagets anställda.

Genom individuella överenskommelser, pensionsavgångar och avslutande av ett antal visstidsanställningar är det enbart 23 personer som sägs upp på grund av arbetsbrist. Deras sista arbetsdag blir den 7 september 2023.

– Det har funnits en stor föreståelse bland medarbetare och övriga parter kring situationen, vilket har gjort att vi kunnat fortskrida skyndsamt och redan nu har kunnat informera samtliga berörda om utfallet, säger Robert Molund, VD för Uponor AB.

Efter lagt varsel har många företag i regionen har hört av sig till Uponor och visat intresse för Uponors medarbetare då de har behov av att anställa. Uponor kommer med anledning av detta, tillsammans med Surahammars kommun, att anordna en jobbmässa i Virsbo den 14 juni. På så vis ökar det chanserna för de som är drabbade av uppsägning att komma i arbete så fort som möjligt.

– Byggbranschen drabbas hårt just nu på grund av den höga räntan. För exporterande bolag är det i många fall en omvänd situation då den svaga svenska valutan får en positiv effekt. Då det finns många exporterande industrier i närområdet är det roligt att se att det finns ett så stort intresse av våra kompetenta medarbetare. Vi har exempelvis redan sju stycken bolag som har konkret behov av att rekrytera och som kommer att vara på plats på vår jobbmässa den 14 juni, fortsätter Robert Molund.

Foto: Henrik Mill