Nyheter

Beijer Byggmaterials Branschrapport Q2, 2023

Beijer Byggmaterial ger regelbundet ut en rapport som beskriver marknadsläge och prisutveckling på byggmaterial. Den ges ut i fyra utgåvor per år och publiceras kvartalsvis. Vår Branschrapport är uppskattad bland våra kunder och ett bevis på att vi tar rollen som marknadsledande aktör på allvar.

Säsongstarten i Sydsverige har gått av stapeln och vi står nu i startblocken för den norra delen av landet. Försäljningstempot har sjunkit något mer än vi förväntade oss i Branschrapporten från mars månad och vi ser en svagare utveckling gällande flera av våra kundsegment, vilket också gäller flertalet varukategorier.

De största tappen ligger i de mer kapitalintensiva kategorierna riktade mot konsument, samtidigt som det fortsatt är bra aktivitet för de större entreprenaderna samt offentliga investeringar och infrastruktur. De stora frågorna är självklart, hur djup blir nedgången och när ser vi en generell vändning?

I Beijer Byggmaterials Branschrapport utgåva Nr. 2, 2023 summerar Peter Sjöström, inköpsdirektör på Beijer Byggmaterial den generella marknadssituationen tillsammans med detaljerad information och prognoser gällande Beijer Byggmaterials större kategorier. Klicka nedan för att läsa rapporten i sin helhet.

Länk till:

Beijer Byggmaterials Branschrapport Nr.2, 2023 – Marknads- och prisutveckling för byggmaterial