Nyheter

Woodsafe finalist i WPA:s Project of the Year Award 2022

Nu inne på sitt 8:e år firar WPA:s årliga tvådagarsevenemang allt som är bra inom träindustrin. Priserna uppmärksammar företagens prestationer inom träskyddstekniksektorn.

Vid Grönlands västra kust ligger den massiva glaciären Sermeq Kujalleq.

I mer än 250 år har glaciologer studerat den antika glaciären och dess dagliga produktion av enorma mängder is, och det är fortfarande en idealisk plats för vetenskaplig observation av klimatförändringar.

Dorte Mandrup har designat det nya Isfjordscentret i Ilulissat för att smälta in i det imponerande landskapet samtidigt som det erbjuder lokala invånare, turister och klimatforskare den ultimata utsiktspunkten för att absorbera den historiska atmosfären i Isfjorden. Icefjord Centre kommer att berätta en historia om is, om mänsklig historia och evolution på både lokal och global skala.

Woodsafe bidrag i projektet är brandimpregnerade träpaneler som skapar en fantastisk känsla för besökare och ger projektet som sådant en unik känsla och säkerhet mot brand.