Nyheter

Att bo i Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad och  en väldigt populär stad att bo i och stadens befolkning växer ständigt på grund av stor inflyttning, både från Sverige men även från andra länder. Trots detta har Malmö behållit sin småstadscharm och det är en stad med mycket parker, naturområden, plaskdammar – men också en livlig stadskärna fylld med torg, mötesplatser samt restauranger och barer. 

Under sommaren lever Malmö upp ordentligt och kan då jämföras med nästan vilken stad som helst på kontinenten. Många tror därför att det är väldigt svårt att få tag på lägenheter Malmö men om du bara vet var du ska leta så är det inte alls omöjligt att få tag på ett boende – på längre eller kortare sikt.

Fördelar med att hyra boende

Då Malmö är en studentstad finns det en stor marknad för att hyra eller hyra ut sitt boende under en kortare period eller på årsbasis. Det finns många fördelar med att hyra lägenheter Malmö – många helt självklara, men andra inte lika uppenbara. De mest självklara är naturligtvis att du inte behöver betala en stor kontantinsats för att köpa ett boende – men även att det är väldigt flexibelt och du kan snabbt välja att flytta till större, mindre eller till en annan stadsdel eller till och med en annan ort.

Det som folk normalt inte tänker på är att du har en faktisk månadskostnad som inte kan ändras väsentligt genom att räntan går upp – utan du betalar samma hyra under hela hyresperioden. Det är också ett plus att det är hyresvärden som ansvarar för att allt i lägenheten är helt och fullt fungerande. Om till exempel en kran läcker, eller det är fel på värmen, det blir en vattenskada eller om ett kylskåp slutar att fungera – är det bara att kontakta hyresvärden och det åligger han eller hon att åtgärda felen.

Hur vill du bo – koja eller slott?

Så vad du än söker för boende är det nästan alltid fördelaktigt att hyra ett boende – men först bör du tänka ut ifall du vill hyra ett rum, en lägenhet, ett radhus eller ett hus. Sen är det dags att börja fundera på i vilken stadsdel du vill bo – men också hur länge du vill hyra och vad du är villig att betala för hyra. Alla känner till att du som hyresvärd kan annonsera ut din lägenhet för uthyrning, men du som söker ett boende kan också annonsera och då ange vad du söker, när du vill hyra och hur länge du vill hyra en lägenhet – men även ange om du har referenser eller ordnad ekonomi.