Nyheter

Man behöver inte välja mellan bra akustik och god hygien

Efter två år med Corona-pandemin är kraven på hygien högre än någonsin. Samtidigt läggs det i högre grad vikt vid bra akustik som främjar inomhusmiljön och det allmänna välbefinnandet. För att möta dessa parametrar har Rockfon introducerat akustikundertaket CleanSpace, som är utvecklat särskilt för hygieniska miljöer såsom inom livsmedels- och läkemedelsindustrin, i datacenter, matsalar och badrum.

Medvetenheten om hygien och sanitet är högre än någonsin och det finns fler och fler utrymmen i behov av att upprätthålla en hygienisk- och ibland steril miljö utformad för användarnas hälsa och välbefinnande. För att möta detta har Rockfon introducerat produktserien CleanSpace, designad för att upprätthålla högsta nivå av renlighet.

Hela CleanSpace-serien har utvecklats med en unik balans mellan akustisk komfort, rengöringsförmåga och motståndskraft mot fukt och bakterier, vilket bidrar till att säkerställa att alla hälso- och säkerhetsstandarder uppfylls och att korrekt rengöring enkelt kan göras utan att skada undertaken.

Rengöringsmetoden bestämmer undertaksskivan

CleanSpace-serien innehåller fyra akustiska undertakskivor, som var och en är lämplig för en lång rad miljöer. På så sätt kan du enkelt välja rätt lösning utifrån rummets hygieniska behov. Det kan till exempel vara om det finns behov av ISO-klassificering för renrum, motståndskraft mot mikroorganismer, låg- eller högtrycksrengöringsförmåga, UVC- eller ozonrening och lufttryckskontroll.

Dessutom har COVID-19-pandemin skapat ett ökat behov av extra sanitet i olika utrymmen och därför har Rockfon valt att testa de nya undertaken för en rad olika desinfektionsmetoder – som bland annat UVC och ozon.

Lätt att genomskåda

Med CleanSpace har Rockfon strävat efter att göra valet av undertak som lever upp till de stränga hygienkraven enklare för kunderna, utan att man behöver kompromissa med de bra akustiska egenskaperna. Megan Thorn, produktchef på Rockfon, säger:

– Med CleanSpace ville vi erbjuda våra kunder ett enkelt urval av akustiska undertaksskivor designade för hygieniska miljöer. Med enkelt menar vi i det här fallet verkligen inte mindre avancerat, utan enkelt att förstå. Det finns så många hygieniska undertak ute på marknaden och det kan vara svårt att avgöra vilka produkter som kan uppfylla de olika kraven på rengöringsförmåga. Genom lanseringen av CleanSpace-sortimentet strävar vi efter att göra det enkelt för våra kunder att förstå vilket undertak de ska välja utifrån vilken rengöringsmetod som krävs för varje enskilt hygienutrymme.

Stenullen skapar välbefinnande

Precis som övriga undertak från Rockfon är CleanSpace-serien tillverkad av stenull, ett material som har en lång rad goda egenskaper som säkerställer en bra inomhusmiljö och trivsel för rummens användare. Stenull är ett naturligt ljuddämpande material som ger optimal akustik. Dessutom är den hydrofobisk, vilket gör att den är vattenavvisande, fuktbeständig och formstabil även i rum med mycket hög luftfuktighet. Slutligen är stenull ett oorganiskt material som inte bidrar till spridning av bakterier eller infektioner, och bra brandsäkerhet – det får du på köpet.