Nyheter

Våren är den rätta tiden för renoveringar

Det finns flera skäl till varför det är en bra idé att påbörja renoveringar under våren. Man kan exempelvis dra nytta av den långa våren och sommaren för att hinna göra mycket arbete, och det kan vara lättare att finna gott om material till lägre priser.

Dessutom är det många gånger roligare att renovera när våren har börjat vakna till liv. Man är gladare och piggare, och ser fram emot att slappna av med familj och vänner i trädgården. Och om man är klar med alla renoveringar och måsten med hemmet före sommaren, så får man ju mer tid att slappna av under semestern och övrig ledig tid man har.

Under våren börjar det även komma fram olika artiklar och program som kan inspirera med olika trender eller annat som kan vara skoj för hemmet. Det kan handla om inredning, trädgård, kök och badrum. Det är alltid roligt att få lite idéer och inspiration, och det finns ju ingen bättre tid än våren för det!

När en dörr öppnas

I många hem finns flera olika dörrar, vare sig de öppnar upp hela hemmet eller enstaka rum. En ny dörr kan göra stor skillnad för inredningen, om man så bara byter färg eller material på den. Vid byte av dörr behöver man även tänka på vilket dörrfoder och karm man vill ha till. Vad man ska välja kan bero på vilken stil man önskar, men även rent praktiska detaljer.

Dörrfodret finns för att dölja skarv mellan dörrkarmen och den vägg som dörren står mot. Dörrfoder kan också vara med för att göra dörrens öppning mer stabil, som kan göras genom att välja ett mer robust material eller exempelvis lägga till klossar. Dörren kommer se mer stabil ut och mer inbjudande mot rummet.

Nätbutiker har stort sortiment

Att beställa hem produkter via nätet har flera fördelar. Man kan sitta hemma och enkelt bläddra igenom sortimentet och man kan finna väldigt förmånliga priser. All viktig information, som material och mått, finns detaljerat till varje produkt så det blir ofta mer enkelt att välja.

Även om den valda dörren ofta är den som man ser först, så är det möjligt att förändra det totala intrycket med små detaljer. Inte bara med färg och material, utan även med designen på dörrfodret och det behöver inte bli en kostsam affär. Det är möjligt att finna billigt material som även har god kvalité. Och det blir ju roligare med att renovera eller bara förändra detaljer i hemmet när det inte blir så hög summa på fakturan.