Nyheter

Eaton genomför stor uppdatering i Febdok

En omfattande uppdatering från Eaton gör det enklare att projektera och dokumentera elinstallationer i beräkningsverktyget Febdok. Huvuddelen av Eatons produktkatalog, anpassad efter svenska regler och standarder, finns nu tillgänglig i Febdok. 

Febdok är det ledande beräkningsverktyget för elektriska installationer på den nordiska marknaden. Verktyget används av installatörer, konsulter, ingenjörer och yrkesutbildningar för att göra beräkningar, dokumentation och för att säkerställa att en installation uppfyller lagkrav och branschstandarder.

Febdok har kommit att bli något av en branschstandard. Verktyget låter användaren säkerställa sina beräkningar av de komponenter som ingår i en elektrisk anläggning. För oss är det viktigt att programmet är lätt att använda för de som väljer Eatons produkter, säger Fredrik Regnell som är Sverigechef på Eaton.

Tillverkare som Eaton ansvarar själva för att lägga upp sina produkter i programmet. Eaton har under det senaste året gjort stora investeringar i att bygga upp sin produktbas i Febdok från grunden. Syftet var att alla användare i Norden, oavsett vilken marknad de befinner sig på, har lika god tillgång till Eatons produkter.

Vi har uppdaterat alla produktnamn och tekniska data, samt lagt till nya produktlanseringar från 2021. I och med den här senaste uppdateringen så finns huvuddelen av vår produktkatalog anpassad för den svenska marknaden. Vi är glada över att samma goda tillgång till Eatons produkter nu finns i verktyget för alla de nordiska marknaderna, fortsätter Fredrik Regnell.

Febdok vidareutvecklar programmet

I över 30 år har Febdok tillhandahållit noggranna beräkningar och dokumentation av elanläggningar. Nu meddelar Febdoks utvecklare Nelfo att den uppdaterade versionen Febdok 7.0 är på väg. Nya funktioner gör det möjligt att exportera innehållet till Excel, ersätta förekomster av samma produkt och underlätta beräkning av installationer i olika scenarier.  

– Vår uppdatering är en förberedelse för Febdok 7.0. Programmet säkerställer bland annat hög kvalitet i utformningen av kommersiella byggnader och det är viktigt för oss att verktyget upplevs som användarvänligt när våra produkter ingår i projektet, avslutar Fredrik Regnell.