Nyheter

Mestergruppen Sverige bygger central funktion för objektshantering

Mestergruppen Sverige satsar nu på att bygga upp en central funktion för hanteringen av stora objekt. Den centrala funktionen ska möjliggöra för medlemsföretagen att ta ett större helhetsgrepp i arbetet med större projekt och skapa förutsättningar för ökad tillväxt.

Syftet med funktionen är också att förenkla och skapa mervärde för både byggföretagen, leverantörerna och medlemsföretagen inom kedjorna XL-BYGG och BOLIST.

Snart ett år har gått sedan kedjorna XL-BYGG, BOLIST och Järnia gick ihop och bildade Sveriges största bygghandelskoncern under Mestergruppen Sveriges flagg. För att ge medlemmarna inom XL-BYGG, BOLIST och Järnia de bästa förutsättningarna för tillväxt har Mestergruppen under året bland annat investerat i sitt centrallager för att effektivisera logistiken och möjliggöra hantering av större objekt genom egen varuförsörjning via Mestergruppen Logistik.

Nu tar man nästa steg och satsar på att bygga upp en central objektsfunktion som ska underlätta för både medlemsföretagen och leverantörerna i arbetet med att offerera, hantera och kvalitetssäkra processen i arbetet med större objekt.

– Målsättningen med objektsfunktionen är att skapa bättre förutsättningar för våra delägare och medlemmar att kunna göra fler och större objektsaffärer. Genom att vara involverade tidigt i upphandlingsprocesserna tillsammans med våra leverantörer får vi bättre insyn i förfrågningsunderlagen. Det ökar möjligheterna att kunna föreslå bättre lösningar i anbud, vilket i sin tur gynnar kunderna, säger Daniel Belmonte, Inköpsdirektör Mestergruppen Sverige.

– Funktionen ska erbjuda kunskap och förhandlingskraft till våra medlemmar och skapa förutsättningar för att använda vår samlade storlek på ett sätt som skapar värde, inklusive bättre och mer lönsamma affärer, för samtliga parter inblandade i en större objektsaffär, såväl för medlemsföretagen som leverantörerna och kunden, säger Magnus Hemmingberg, Kedjechef BOLIST/Järnia.

För XL-BYGG blir den nya funktionen ett viktigt komplement till den säljorganisation man byggt upp genom att tillsätta storkundsansvariga för regioner runt om i landet.

– Vi har redan vässat vår säljorganisation genom att anställa storkundsansvariga till XL-BYGG för att stärka upp den regionala kompetensen. Objektsfunktionen som vi nu bygger upp blir ytterligare en pusselbit i vårt arbete med att tillhandahålla de bästa förutsättningarna för att skapa ökad tillväxt för våra medlemmar och bidra till ett helhetstänk i samarbetet med olika aktörer, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

Rekryteringen av den person som ska ansvara för objektsfunktionen har inletts.