Nyheter

Den 15 april avgörs SM i plåtslageri

Under våren har Sveriges sex bästa unga plåtslagare sållats fram genom uttagningstävlingar runt om i landet. På torsdag den 15 april avgörs vem som tar hem SM-guldet och alla är inbjudna att titta! SM-finalen sänds nämligen LIVE via Youtube i över åtta timmar.

Byggnadsplåtslageri är ett äkta hantverk som kräver stor skicklighet både tekniskt och estetiskt. Det gör det också spännande att titta på.

– Livesändningen är vårt sätt att anpassa oss till pandemin. Vi testade redan förra året med att livesända delar av SM-finalen. De 44 900 visningarna på Facebook av intervjun med förra årets vinnare, gav mersmak”, förklarar Kaveh Nowroozi, projektledare på PVF Yrke & Utbildning som arrangerar SM för unga plåtslagare.

Finalen kommer att genomföras på branschskolan PVF Teknikcentrum i Katrineholm och tävlingsuppdraget kommer att innefatta kundkontakt, måttagning, tillverkning och montering. Själva tävlingsuppdraget är hemligt fram till tävlingsdagen.

Förutom att följa de tävlande under arbetets gång, kommer sändningen att kommenteras av två plåtslageriexperter. Lärare, tävlingsledningen, domare samt de tävlande medverkar även via intervjuer.

Årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2021 är:

Gustav Nilsson, Bromangymnasiet, Hudiksvall.
Felix Forsberg, Polhemsskolan, Gävle.
Elias Karlsson, Lugnetgymnasiet, Falun.
Loke Bodén, Faluns Praktiska Gymnasium, Falun.
Abbas Rezai, Stockholms Byggtekniska Gymnasium, Stockholm.
Anton Lindvall, Uppsala Yrkesgymnasium Jälla, Uppsala.

Sändningen pågår under torsdag den 15 april från klockan 07.30 och fram till cirka 15.15.

För mer information om de tävlande och livesändningen:

smup.se.

”SM för unga plåtslagare” är en årlig återkommande tävling som organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning, plåtslageribranschens organisation för rekrytering och utbildningsfrågor, på uppdrag av Plåt & Ventföretagen och Byggnads.