Nyheter

Specialisterna på el- och fiberinstallationer – Install – växer

Det Skellefteåbaserade installationsföretaget Install på Mullberget fortsätter att växa. Fem erfarna installatörer och en projektledare har rekryterats till företaget.

– Det är ett efterlängtat tillskott av installatörer på el-sidan. Det händer otroligt mycket här i Skellefteå nu så vi har ett stort behov av att kunna möta Skellefteå-marknadens efterfrågan på ett heltäckande sätt. Nu kan vi det, säger verksamhetschef Peter Sundström.

Install, som är specialister på el- och fiberinstallationer, har vid ett flertal tillfällen uppmärksammats för sina installationsuppdrag som t ex vid uppförandet av den klimatanpassade testanläggningen HYBRIT och Europas största vindkraftspark i Markbygden. Nu växer installationsföretagets verksamhet i Skellefteå.

Timingen för rekryteringarna är inte särskilt oväntad.

Allt fler företagsetableringar sker just nu i Skellefteå som är platsen i Sverige med mest investerade kronor per capita. Mycket talar för att Skellefteå blir en av Sveriges främsta tillväxtzoner under 2020-talet.

– Det känns förstås kul att få börja på ett duktigt installationsföretag som Install. Dessutom växer ju Skellefteå mycket just nu så det är spännande att få vara med och bidra till utvecklingen i stan, säger nyrekryterade projektledare Michel Nygård som närmast kommer från installationsföretaget Assemblin.