Nyheter

Beijer öppnar sitt första byggvaruhus i Enköping på rekordfart

I slutet av februari 2021 förvärvade Beijer Mälarträ AB och fick tillträde den 31 mars. Sex dagar senare den 6 april, öppnar byggvaruhuset upp som Beijers 83:e i Sverige och den 11:e i Region Mitt.

Integrationsarbetet har gått på rekordfart för att kunna möta kunden och fokusera på försäljning inför stundande högsäsong.

– Vi har skruvat upp takten för integrationsarbetet rejält, säger Mattias Karlsten, Head of Operational Development på Beijer Byggmaterial. Vi har löpande utvecklat våra metoder och processer i samband med våra förvärv, och börjar bli riktigt bra på detta. Parallellt har vi ett starkt, rutinerat och kompetent team med oss i arbetet som hela tiden fokuserar på kunden och att få med våra nya kollegor in i Beijerfamiljen, fortsätter Mattias.

– Vi står redo idag, fyra veckor efter förvärvet, att möta upp våra nya och nygamla kunder, avslutar Mattias.

Den nya Beijer anläggningen är bra placerad vid E18 och har en storlek på 14 400 kvm varav 4 100 kvm under tak. Beijer har sedan tidigare anläggningar i Västerås, Eskilstuna och Strängnäs. Med sin närvaro i Enköping kan de nu erbjuda proffskunderna i närområdet ytterligare ett byggvaruhus och förbättrar också tillgängligheten för Beijers kunder i regionen.

Förutom att byggvaruhuset kommer att innehålla alla de bekvämligheter som Beijer redan erbjuder sina kunder på sina övriga anläggningar som t.e.x. en komplett hämtanläggning med sågmöjligheter, så öppnar vi upp även för e-handel med över 65,000 tillgängliga artiklar och tillhörande logistikapparat.

– Vi hade aldrig lyckats integrera i detta tempo utan våra fantastiska kollegor. Det var med stor samarbetsvilja och hårt arbete under påskhelgen som våra medarbetare gjorde det möjligt, säger Tobias ”Zocke” Johnsson, Filialchef Västerås och tf. Filialchef Enköping.

– Efter sommaren kommer vi också att erbjuda ”Beijer Skanna”. En självscanningstjänst av varor, där man enkelt och snabbt ska kunna handla det man behöver. Med detta satsar vi på att bli Enköpings kundvänligaste byggvaruhus, säger Kjell Berglund, Regionchef. Vi fortsätter att ”bygga dom som bygger” och ser fram emot att möta nuvarande och nya kunder i vår nya Beijerbutik, avslutar Kjell.

Under de senaste två åren har Beijer förvärvat tre bolag som har fusionerats in i Beijer Byggmaterial AB och är en del av verksamheten som idag består totalt av 2000 medarbetare och 83 byggvaruhus.