Nyheter

Installatörsföretagen: ”Elektrikerförbundets nya varsel är ansvarslöst”

Svenska Elektrikerförbundet (SEF) lägger idag ett sympativarsel som berör flera av Installatörsföretagens medlemsföretag. Bland annat kan arbete som utförs på Hisingsbron i Göteborg samt vid bussdepån Ljungarum i Jönköping komma att drabbas.

 – Elektrikerförbundets åtgärder är oproportionerliga. Nu riskerar företag som inte är en del av den konflikt som SEF driver att drabbas. Detta i en situation där företagen gör allt för att hålla igång produktionen trots de utmaningar samhället och branschen står inför på grund av pågående pandemi, säger Henrik Junzell, förhandlingschef på Installatörsföretagen.  

Bakgrunden till konflikten gäller vem som har rätt att teckna kollektivavtal med larmföretaget HometecSecurity Gbg AB. Företaget har idag ett kollektivavtal, men SEF anser att avtal istället ska tecknas med Elektrikerförbundet. SEF utvidgar nu denna konflikt genom att varsla om sympatiåtgärder riktade mot aktörer som inte är en del av denna process, i detta fall medlemsföretag i Installatörsföretagen.  

Elektrikerförbundets stridsåtgärder träder i kraft den 23 september samt den 25 september. De drabbar Installatörsföretagens medlemsföretag vid projekt Bussdepån Ljungarum i Jönköping samt projekt Hisingsbron i Göteborg.  

 – Elektrikerförbundets agerande skadar hela branschen. Det blir både svårare att locka nya medarbetare i medlemsföretagen och nya medlemsföretag till arbetsgivarorganisationen när SEF skapar osäkerhet och oreda för våra medlemsföretag på detta sätt, avslutar Henrik Junzell.