Nyheter

Nya Kvarteret Solängen i Töcksfors sätter färg på tillvaron för 27 nya hyresgäster

Efterfrågan på bostäder i Årjängs kommun växer. I september förra året påbörjade PEAB därför byggandet av nya Kvarteret Solängen i Töcksfors, på uppdrag av Årjängs Bostads AB – och snart står 27 nya lägenheter till förfogande för kommande hyresgäster.

Lägenheterna är fördelade över tre huskroppar varav samtliga rustas med fasadskivor från Rockpanel som skapar ett vackert färgspel i fasaden och erbjuder en hållbar och brandvänlig lösning.

Det är inte bara storstädernas invånare som efterfrågar fler lägenheter. I Årjängs kommun i Värmland ser man en större efterfrågan på bostäder, bland annat från arbetstagare inom industrin. I september förra året påbörjades därför ett nytt byggprojekt på beställning av Årjängs Bostads AB, nämligen Kvarteret Solängen i Töcksfors.

Önskemål om fler bostäder bär frukt i Töcksfors

I april 2020 välkomnar det nya kvarteret, bestående av 27 lägenheter, sina hyresgäster.

Örjan Nässlander, VD hos Årjängs Bostads AB, berättar:

– Vi ser att behovet av fler bostäder är stort i Årjängs kommun och därför måste vi bygga nytt för att kunna gå en ljusare framtid till mötes. När vi valt byggmaterial till projektet så har vi haft en långsiktig ambition där vi gått efter material som är hållbara över lång tid och som arkitekten har frihet att designa och anpassa.
För att göra rum för förändring och uppgradering föll valet bland annat på fasadskivor från Rockpanel, vilka kan målas om i framtiden, vilket beställaren önskade.

Hållbart material ger extra färgklick

Till Kvarteret Solängens fasad har man använt produkten Rockpanel Colors, i blandade röda nyanser, vilket ger extra liv åt fasaden. Färgen är dessutom UV-beständig och håller därför över tid. Själva fasadskivorna tillverkas av pressad naturlig basalt, en hållbar och lättillgänglig vulkanisk bergart uppblandad med återvunna material, och erbjuder en brandsäker fasadbeklädnad.

Jimmie Hanninen, Platschef hos PEAB, som är totalentreprenör i projektet, berättar:

– Vi har inte jobbat med Rockpanel tidigare, men är positivt överraskade och kommer snart att köra ännu ett projekt med deras fasadskivor. Skivorna är anpassningsbara, lätta att såga och så är de ju även miljövänliga vilket går hand i hand med projektets grundidé.

Nu återstår knappt två månader till de nya hyresgästerna kan flytta in i sina lägenheter. Och hos samtliga parter i projektet är förhoppningen om att Kvarteret Solängen kommer att motsvara förväntningarna stor.

Bilden:
Nya Kvarteret Solängen är rustat med fasadskivor från Rockpanel i blandade röda nyanser, vilket skapar ett vackert färgspel i fasaden och dessutom erbjuder en hållbar och brandvänlig lösning.
Bild: Rockpanel