Nyheter

Milstolpe för Fasadgruppen

Fasadgruppen förvärvar P. Andersen & Søn i Danmark och bildar därmed Nordens största fasadkoncern. P. Andersen & Søn Entreprise A/S är Fasadgruppens första förvärv utanför Sverige. I och med förvärvet passerar även koncernen en miljard i omsättning.

Fasadgruppen finns sedan tidigare representerat i hela Sverige och driver aktivt konsolideringen av branschen. Nordisk expansion är en viktig komponent i tillväxtstrategin och genom förvärvet av P. Andersen & Søn etableras koncernen i Danmark. P. Andersen & Søn grundades 1946 och har idag cirka 30 anställda.

– Med förvärvet av P. Andersen & Søn går vi in på en ny geografisk marknad och etablerar Fasadgruppen i Danmark. P. Andersen & Søn är ett bolag med stark lokalanknytning som utgör en bra grund för vidare expansion i Danmark. Bolaget har uppvisat en stabil lönsamhet under många år och har långa kundrelationer, säger Pål Warolin, VD för Fasadgruppen.

Fasadgruppen förvärvar 100 procent av aktierna i P. Andersen & Søn med omgående tillträde. Ägarna Peter Andersen och Jeppe Danning kommer att vara kvar och verka inom Fasadgruppen som delägare och fortsatt driva och utveckla verksamheten som tidigare.

– Nu samlas krafterna i några av Danmarks och Sveriges bästa fasadbolag. Det ska vi ta till vara på och erbjuda en ännu bättre produkt till kunderna framöver. Vi ser fram emot möjligheterna som detta kommer att medföra, säger Peter Andersen, VD på P. Andersen & Søn.

– Fasadgruppens modell passar utmärkt med P. Andersen & Søn. Vi får behålla vår starka lokala identitet och samtidigt dra nytta av Fasadgruppens centrala funktioner samt bidra till de övriga enheterna med best practice. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med våra nya systerbolag i koncernen i framtida projekt, säger Jeppe Danning, produktionschef på P. Andersen & Søn.

Läs mer om P. Andersen & Søn: www.facadepuds.dk