Nyheter

OBOS säljstartar Brf Äppellunden i Tygelsjö

– Efter en mycket lyckad infoträff med över 100 intresserade så är vi laddade och redo inför säljstarten den 25 november, säger projektutvecklare Fredrik Löfberg.

Tygelsjö är en populär liten by med närhet både till Malmö och Köpenhamn – och med cykelavstånd till havet. Brf Äppellunden är den första föreningen som OBOS bygger i Tygelsjö Väster, och kommer att bestå av 36 bostäder i parhus i ett respektive två plan, om 98 respektive 133 kvm. Dessutom byggs två bostäder som fristående enplanshus.

– Två olika hustyper i föreningen tror vi kommer att göra det mycket attraktivt för flera målgrupper, säger Fredrik.

Bostäderna på 98 kvm har en ljus och öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Två toaletter, två sovrum – varav ett med klädkammare – och ett rymligt förråd angränsande till baksidans uteplats, ger mycket boende på en lite mindre yta.

– Det är mycket boende på en lite mindre yta, kan man säga. Och det passar både det unga paret, den mindre barnfamiljen eller det äldre paret som vill sälja sin villa och flytta till något mer bekvämt.

Bostäderna på 133 kvm har även de öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum, såväl som både tvättstuga, toalett, förvaringsutrymme i entrén och rymlig uteplats på baksidan. På övervåningen finns tre sovrum, allrum, badrum och ett arbetsrum som också kan bli ett fjärde sovrum för den som önskar.

– Det här är definitivt det perfekta boendet för barnfamiljer som föredrar sociala ytor på nedre plan och alla sovrum samlade på övervåningen, säger Fredrik.

Husen i bostadsrättsföreningen får putsade fasader med inslag av träpanel, för att skapa en levande och variationsrik känsla i området.

– Vi tänker oss ett kvarter fyllt av grönska, med klängväxter på husgavlar och – såklart – äppelträd. Mellan husen går gångstigar som binder samman området. Här ska barnen kunna springa fritt, utan att man behöver oroa sig för trafiken, säger Fredrik.

Husen släpps i två etapper med 19 bostäder i varje etapp, där den första etappen alltså säljstartar 25 november. Man kommer att erbjuda ett introduktionspris i etapp 1, där man sedan förbehåller sig rätten att prisjustera i etapp 2.

– Tygelsjö är ett väldigt populärt område, och intresset är oerhört stort, säger Fredrik. Genom att etappindela och erbjuda ett introduktionspris för den första etappen ger vi våra kunder möjlighet till en bra affär samtidigt som vi säkerställer att vi kan påbörja byggnationen i området snabbare.

Bilden:
Äppelträd blir ett självklart inslag i Brf Äppellunden i Tygelsjö.
Bild: OBOS