Nyheter

60 nya bostäder i väster

60 nya lägenheter kan byggas på Näset där det idag finns en gammal centrumbyggnad och parkeringar. Det var ett av ärendena på fastighetsnämndens möte igår den 18 november.

Cirka 40 bostadsrätter, 12 hyresrätter och åtta bostäder med särskild service. Det kan byggas vid Hammarvägen på Näset. Vid fastighetsnämndens möte på måndagen 18 november togs beslut att företaget Jutabo AB får en markanvisning för att förverkliga bostadsplanerna.

Företaget äger idag ett markområde som ligger emellan de två mindre områden av kommunal mark, sammanlagt cirka 1 600 kvadratmeter, i den nu aktuella markanvisningen.

Det aktuella området ligger cirka tre kilometer söder om Frölunda torg. På Jutabos mark finns en gammal centrumbyggnad medan de två kommunala markområdena är planlagda för parkering.

Jutabo är en ny aktör i staden. Företaget bedöms ha kompetens och resurser för att genomföra projektet, där flerbostadshus med olika upplåtelseformer tillskapas i området som domineras av småhusbebyggelse. Hyresrätterna och bostäderna med särskild service planeras i en byggnad närmast Hammarvägen, medan bostadsrätterna planeras att byggas i tre byggnader närmst Norra Breviksvägen.

Fotnot: En markanvisning ger, en eller flera, intressenter ensamrätt att, under en viss tid och på vissa givna villkor, förhandla med staden om förutsättningarna för genomförande av ny bebyggelse inom visst markområde som staden äger.