Nyheter

CM-bolagen lanserar ”CM-podden”

Idag lanseras CM-bolagens podcast ”CM-podden”, där branschexperter i fyra nyproducerade avsnitt intervjuas av programledaren Caroline Szyber kring Construction Management som byggmetod. Gäster är CM-bolagens ordförande Stefan Dahlgren, advokaten Nicklas Björklund, försäkringsrådgivaren Anders Jespersson respektive arkitekten Ulf Maxe.

Branschföreningen CM-bolagen presenterar idag sin nya satsning ”CM-podden”, en podcast* bestående av fyra halvtimmesavsnitt, där experter inom vitt skilda branschområden intervjuas och delar med sig av sina tankar kring byggmetoden Construction Management.

Programledare är juristen Caroline Szyber, rådgivare inom bostadsbygg- och fastighetsfrågor. I podden diskuteras bl a CM som byggmetod, hur metoden kan underlätta byggprojekt, välkända CM-projekt, den nya CM-försäkringslösningen, CM ur ett arkitektperspektiv, CM i relation till LOU mm.

Gäster är Stefan Dahlgren, Ordförande för CM-bolagen, Anders Jespersson, försäkringsrådgivare på Söderberg & Partners, Nicklas Björklund, advokat på Kilpatrick Townsend, respektive Ulf Maxe, arkitekt på Koncept.

Samtliga fyra avsnitt finns nu tillgängliga på CM-bolagens hemsida.

Avsnitt 1: Stefan Dahlgren, CM-bolagens ordförande, berättar bl a om vad CM är, dess fördelar och när genomförandeformen passar bäst att använda för byggprojekt.

Avsnitt 2: Nicklas Björklund, advokat på Kilpatrick Townsend, med specialkompetens inom entreprenadjuridik och fastighetsfrågor, belyser bl a roll- och ansvarsfördelningen i en byggprocess, CM i relation till LOU, samt skillnaderna mellan totalentreprenad och CM.

Avsnitt 3: Anders Jespersson, försäkringsrådgivare på Söderberg & Partners, diskuterar bl a den nya försäkringslösningen för CM, dess fördelar och bakgrund, hur nya försäkringslösningar tas fram, samt hur man identifierar risker.

Avsnitt 4: Ulf Maxe, arkitekt på Koncept, berättar bl a om välkända byggprojekt där de har varit inblandade, vilka fördelar han som arkitekt ser med CM och siar om framtiden inom sin bransch med fokus på hållbarhet mm.

Avsnitten har producerats av Fem Berg Media AB, i samarbete med CM-bolagen.

För ytterligare information om CM-bolagen, vänligen besök http://www.cm-bolagen.se

Bild: CM-bolagen