Nyheter

Egain stärker sina förmågor inom Machine Learning

Egain tärker sina förmågor inom Machine Learning och meddelar anställningen av nya teammedlemmar för att supportera arbetet mot att lösa en av mänsklighetens största utmaningar; klimatförändringen.

Egain är glada över att kunna tillkännage sina senaste anställningar av Mitra Hajigholi och Raghunath Vairamuthu, som kommer att ingå i Egains Tech-team som maskininlärningsingenjörer och datavetare.

Mitra kommer till Egain från Acando, där hon idag arbetar med Advanced Analytics and Machine Learning, traditionella BI- och datalager där hon bygger lösningar för avancerad analys och förutsägelser. Mitra har en lång meritlista från Chalmers tekniska universitet som forskare och doktorand där hon analyserade spektral- och bilddata med hjälp av matematiska modeller, statistik, energitransportsimuleringar och programmering.

Tidigt i sin karriär har Mitra också arbetat för CERN i Schweiz och NASA i USA. Mitra är styrelseledamot i Girls in Tech (GIT), en ideell global organisation vars syfte är att påverka könsskillnader i tekniska yrken och nystartade företag genom att engagera och utbilda kvinnor som har ett stort intresse för teknik och starta sina egna bolag.

Raghunath kommer till Egain från avancerat datavetenskapligt arbete på Nvidia, ett företag i framkant för parallell, visuell och AI-programmering, där han gjorde ett betydande bidrag till Nvidias prediktiva modellering för uppskattning av GPU-effekt och automatiserad RTL-design för kraftfunktioner. De senaste åren har han studerat för en magisterexamen i Machine Learning vid datavetenskapliga avdelningen vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hans avhandling på Ericsson är inriktad på förstärkningslärande för anpassningsbar antennstyrning i LTE-nätverk.

– Jag är nöjd med att välkomna Raghunath och Mitra till teamet, sa Jon Åkerström, CTO, Egain. Att de vill ansluta sig till oss på Egain visar att vi är en attraktiv arbetsgivare. Här får talanger inte bara arbeta med modern teknik inom en framtidsbransch, utan de får göra det i ett större sammanhang – hjälpa mänskligheten att lösa en av dess viktigaste utmaningar; klimatförändring.

– Egain är banbrytande när det kommer till smarta algoritmer baserade på byggnadsfysik och yttre faktorer som påverkar byggnader och är idag ett av Europas ledande teknikföretag som erbjuder smarta molnlösningar för att hjälpa fastighetsägare att ta digital kontroll över sin byggnad, sade Sven-Olof Husmark, VD Egain. Att föra innovationer till marknaden är en väsentlig del av vår strategi. Vi investerar för framtiden, och våra kunder ser redan detta idag i termer av att nya, smarta funktioner i vår plattform som släpps regelbundet. Med Raghunath och Mitra på plats kommer vi att påskynda vår utveckling ytterligare inom detta kritiska område.

– Vi ser flera utmaningar som utvecklas samtidigt; miljömässigt, socialt och med teknik som förändrar branscher, säger Tom Even Mortensen från Summa Equity och styrelseordförande på Egain. Vi tror att några av mänsklighetens största utmaningar också är våra bästa möjligheter. Vår ambition är att främja ett mer hållbart samhälle genom att göra sunda investeringar i människor och företag som löser utmaningar och hjälper dem att överträffa sig själva. Teknik spelar en grundläggande roll för att förändra samhällen; därför är vi glada över att se talanger som söker sig till Egain, för att främja accelerationen av innovationer som driver en meningsfull förändring,  avslutar Mortensen.

Bild: Egain