Nyheter

Interface lanserar ny kollektion textilgolv inspirerad av naturen

Många verksamheter efterfrågar enkla, naturinspirerade arbetsmiljöer som inbjuder till lugn och koncentration för att motverka teknikens dominans på arbetsplatsen. Som ett svar på detta lanserar Interface Ice Breaker, den senaste naturinspirerade mattkollektionen från världsledaren inom kommersiella golv och hållbarhet.
Textilgolvet Ice Breaker har en design som påminner om sprucken is vilket ger naturligt flödande skiftningar över golvet. Golvet är utformat i 50×50 kvadrater i nio grå och neutrala toner och designat för att kunna installeras oberoende av mönsterriktningen. Ice Breaker kan enkelt kombineras med Interface LVT- eller nora® gummigolv för att skapa fler och varierande miljöer.
Med en enkel färgpalett, snabba leveransalternativ och en prisnivå som passar alla budgetar är Ice Breaker lätt att inkludera i inredningsuppdrag.
– Arbetsplatser är mer än bara en plats att utföra ett jobb på. Genom att arbeta med konsumentvänliga designelement som mjuka färger, textur och hållbara material kan designers skapa miljöer avsedda att ge energi, uppmuntra till samarbete och driva resultat. Att börja med en naturinspirerad golvlösning hjälper designern att sätta tonen för arbetsmiljön och stödja dess ekosystem så att det utvecklas i takt med användarnas behov, säger Mandy Leeming, Design & Development Manager, Interface EMEA.
Flera olika baksidor
För att skapa en akustisk upplevelse som aktivt bidrar till medarbetarnas välbefinnande kommer Ice Breaker med tre standardbaksidor: Graphlex, SONE® och CircuitBac Green. SONE®-tekniken förbättrar ett rums akustiska egenskaper genom att öka ljudabsorptionen och bidra till ökad koncentration hos medarbetarna. Den vadderade baksidan förbättrar även komforten för foten, vilket bidrar till bättre arbetsförhållanden för medarbetarna.
CircuitBac Green är det miljömässigt starkaste valet. Baksidan innehåller återvunnet material och bioplaster gjorda på växtbaserade oljor. Bioplasterna är ett koldioxidnegativt alternativ till befintliga material och innebär att CircuitBac Green lagrar mer koldioxid än den släpper ut under produktionsprocessen. Detta reducerar märkbart textilplattans totala koldioxidavtryck.
Works Collection utökas
Interface utökar även sin bästsäljande Skinny Planks-serie Works Collection för att komplettera det nya Ice Breaker-sortimentet. Tre nya koordinerade mönster är nu tillgängliga, inspirerade av texturerna av grovt målat trä, med variationer på teal, grått och mörkblått. Works Fluid ger intryck av naturligt flödande vatten, Works Balance speglar skyskrapors perspektiv, och Works Freestyle förstärker det urbana temat kombinerat med naturinslag.
Carbon Neutral by Creation
Ice Breaker är koldioxidneutral genom hela produktlivscykeln, som standard och utan extra kostnad, via Interface projekt Carbon Neutral Floors™. Genom att välja Interface gör kunderna ett medvetet val att använda produkter som reducerar inbäddad koldioxid (en viktig orsak till växthusgasutsläpp i den byggda miljön) och stödja Interface Climate Take Back™-löfte att bidra till att vända den globala uppvärmningen.