Nyheter

Akademiska Hus säljer del av fastighet i Uppsala till SLU

Akademiska Hus har tecknat avtal med SLU om försäljning av stallarna vid Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum på Campus Ultuna för 355 miljoner kronor.
År 2014 invigdes Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum (VHC) på Campus Ultuna som Akademiska Hus har uppfört åt SLU i Uppsala. Den 53 000 kvadratmeter stora byggnaden rymmer utbildnings- och forskningslokaler samt Sveriges enda universitetsdjursjukhus med tillhörande stallar. Akademiska Hus har nu tecknat avtal om försäljning av stallarna som utgör cirka 10 000 kvadratmeter av VHC:s totala yta.
– Vi är glada över att ha kommit överens med SLU om överlåtelse av en specialiserad del av VHC med djurhållning där SLU blir en bra, långsiktig ägare. Akademiska Hus kan därmed sätta ännu starkare fokus på att fortsätta utveckla övriga delar av Campus Ultuna och Green Innovation Park, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.
– Vi är mycket glada över att vårt goda samarbete med Akademiska Hus har gjort det möjligt för oss att genomföra denna affär. Många av de fastigheter som SLU behöver för sin forskning och utbildning är specialiserade både till sin karaktär och till sin geografiska belägenhet. För att på bästa möjliga sätt tillgodose dessa behov äger och förvaltar SLU vissa egna fastigheter, säger Karin Holmgren, rektor vid SLU.
SLU tillträder den 1 mars 2019.
Foto: Mark Harris