Nyheter

SOS Alarm partner till Brandskyddsföreningens innovationstävling Brinnovation

SOS Alarm är partner till Sveriges största innovationstävling inom brandsäkerhet – Brinnovation. Innovatörer från hela landet har nu chansen att tävla om en prispott på 500 000 kronor med kreativa lösningar på temat Brandsäkerhet i boendemiljö.
Årligen sker cirka 24 000 bränder i bostäder i Sverige. Räddningstjänsten larmas till cirka 6 000 av dessa och räddar liv varje vecka. Ändå omkommer mellan 80 och 90 människor i samband med bostadsbränder varje år och det finns stora skillnader kopplat till bland annat ålder och social utsatthet. Målet med tävlingen Brinnovation är att samla bra idéer och innovationer för att minska skador på grund av bränder samt öka medvetenheten om bränder i allmänhet.
– SOS Alarms åtagande innebär att arbeta proaktivt för att skydda och förebygga uppkomsten av nödsituationer. Med hjälp av innovativa lösningar och ny teknik kan vi förebygga bränder och utveckla system för att varna snabbare när olyckan väl är framme. Vi ser fram emot att få ta del av nytänkande tävlingsbidrag som kan bidra till ett bättre och mer brandsäkert samhälle, säger Göran Bertilsson, brandingenjör och affärsutvecklare vid SOS Alarm.
Tävlingsbidrag kan skickas in fram till den 10 mars 2019. Samtliga bidrag kommer att bedömas av en jury som väljer ut de tjugo som får tävla vidare genom att förfina sitt tävlingsbidrag fram till finalen den 22 maj 2019.
Snabbfakta:
Tävlingens tema är brandsäkerhet i boendemiljö. Läs mer om tävlingen på www.brandskyddsforeningen.se/brinnovation
Tävlingen är öppen för både privatpersoner och team.
Prisutdelning av första, andra och tredje pris kommer att ske i Blå hallen i Stockholms stadshus, i anslutning till firandet av Brandskyddsföreningens 100 årsjubileum den 22 maj 2019.
Foto: SOS Alarm