Nyheter

Infobric tar nästa kliv med nya ägaren Summa Equity

Summa Equity förvärvar IT- och elektronikföretaget Infobric av Jönköping Business Development och blir ny majoritetsägare i bolaget. Med Summa Equity som ny ägare tar Infobric nästa kliv mot att bli den ledande digitaliseringspartnern för byggindustrin i Norden.
Inom byggbranschen pågår ett omfattande utvecklingsarbete för att öka branschens attraktivitet på arbetsmarknaden, genom bland annat mer effektiva arbetsmetoder och initiativ för att skapa en säkrare arbetsmiljö. Teknologi för att mäta, övervaka och förbättra säkerheten kommer att spela en avgörande roll i förändringsarbetet mot en mer effektiv byggbransch.
Digitalisering stärker utsikterna för tillväxt
Infobric har under de senaste åren märkt av en ökande efterfrågan på deras webbaserade mjukvarutjänster och IoT-produkter för bland annat närvaroregistrering och behörighetsstyrning. Digitalisering av byggbranschen är en stark trend som ytterligare stärker utsikterna för tillväxt. Sammantaget kommer dessa trender att driva tillväxt för Infobric genom bolagets bidrag till ökad säkerhet med hjälp av smart teknologi, anpassning till nya lagkrav och ökad effektivitet i en bransch som är en grundbult i den ekonomiska tillväxten.
Bolagets inriktning och framtida möjligheter går hand i hand med Summa Equitys ”Technology-enabled Businesses” och FN:s globala mål för hållbar utveckling #8.8 ”Skydda arbetstagares rättigheter och främja en trygg och säker arbetsmiljö för alla ” samt #16.6 ”Bygga upp effektiva och transparenta institutioner med ansvarsutkrävande på alla nivåer”.
– Genom förvärvet av Infobric kan vi bidra till effektivitetsförbättringar och en säkrare arbetsmiljö i byggbranschen. Vi är imponerade av den lönsamma tillväxt som Infobric-teamet har uppnått hittills, och ser fram mot att stötta bolagets fortsatta tillväxt och utveckling under de kommande åren, säger Christian Melby, partner på Summa Equity.
Investerar i bolag som bidrar till globala hållbarhetsmål
Summa Equity grundades 2016 och stängde sin första fond i februari 2017 med totalt 4,7 mdkr fokuserade på investeringar i den nordiska SMB-marknaden (små- och medelstora bolag). Bolaget investerar i sektorer kopplade till tre megatrenddrivna teman: resurseffektivitet, förändrad befolkningssammansättning och teknologiintensiv verksamhet, och har byggt en portfölj av bolag som bidrar till den positiva utvecklingen av FN:s globala hållbarhetsmål på områden som hälsa, utbildning, jordbruk och teknologi.
Vill bli den ledande digitaliseringspartnern för byggindustrin i Norden
Genom förvärvet blir Summa Equity majoritetsägare i Infobric. Grundare och ledningsgrupp kvarstår som delägare i bolaget.
– Med Summa Equity som ny majoritetsägare tar Infobric nästa kliv in i en ny och spännande fas. Summa Equitys engagemang i att bidra till ett hållbart samhälle och till att lösa sociala och miljörelaterade utmaningar genom innovativ teknologi ligger i linje med Infobrics värderingar och verksamhetsfokus. Vår nya ägare kommer dessutom spela en viktig roll i Infobrics resa mot att bli den ledande digitaliseringspartnern för byggindustrin i Norden, säger Infobrics VD Dan Friberg. 
På bilden: Infobrics VD Dan Friberg